Antena Căutare

Ce au căutat românii pe Google în 2023. Rețeta de ciorbă de perișoare, în topul căutărilor. Pe ce loc se află Klaus Iohannis

Politicienii români, destinațiile de vacanță și rețetele de ciorbă s-au aflat în topul căutărilor pe Internet în România, în anul 2023, arată o analiză publicată recent.

Ce au căutat românii pe Google în 2023. Rețeta de ciorbă de perișoare, în topul căutărilor. Pe ce loc se află Klaus Iohannis Galerie
Ce au căutat românii pe Google în 2023. Rețeta de ciorbă de perișoare, în topul căutărilor. Pe ce loc se află Klaus Iohannis | Profimedia/Hepta

Potrivit datelor SEO TargetWeb, citate de Observator News, în acest an, în categoria politicienilor, Klaus Iohannis a rămas o figură centrală în căutările online, cu atenţie sporită asupra poziţiei sale în cadrul crizei energetice şi a relaţiilor internaţionale. Astfel, volumul mediu de căutare al numelui „Klaus Iohannis”, pe Google, este de 60.500 de căutări pe lună.

Citește și: Românii care pot primi 3000 de euro de la Stat în Ajunul Sărbătorilor. Ce condiții trebuie îndeplinite ca să te numeri printre ei

Care sunt cele mai populare căutari pe Google în anul 2023. Rețeta de ciorbă de perişoare ocupă primul loc

George Simion, liderul partidului AUR, ocupă locul secund în ceea ce privește categoria politicienilor, cu o medie de 33.000 căutări/lună. El este urmat de Marcel Ciolacu - cu 27.100 căutări lunar, Mircea Geoană (18.000), Alina Gorghiu şi Diana Şoşoacă (8.100, fiecare), Raluca Turcan şi Ludovic Orban (5.400, fiecare), Nicolae Ciucă şi Alexandru Rafila (câte 3.600 de căutări), potrivit sursei citate mai sus.

În ceea ce priveşte destinaţiile de cazare preferate în România, Eforie Nord a fost în topul vacanţelor de vară, atât pentru familii, cât şi pentru tineri. Numărul mediu de căutări în fiecare lună din anul 2023, după expresia „Cazare Eforie Nord”, a fost de 49.500. Tot la această categorie, oraşul Braşov a fost următoarea destinaţie din top.

La reţete populare, în anul 2023, prima a fost ciorba de perişoare, cu o medie a căutărilor, în fiecare lună, respectiv de 60.500 de ori, potrivit datelor citate mai sus.

Topul celor mai căutate branduri de către români, în acest an, pe Internet are pe listă următoarele: Google, Facebook, YouTube, Yahoo, Google Translate, Chat GPT, OLX, Whatsapp, Dedeman şi eMag.

Ce au preferat românii în materie de filme și muzică în anul 2023

În clasamentul filmelor se află: Romina, VTM; Barbie; Furios şi Iute X; Elemental; Taximetrişti; Haita de acţiune; Oppenheimer; Motanul încălţat; Ramon; Nuntă pe bani.

În acelaşi timp, în top aplicaţii descărcate în anul 2023, din App Store şi Google Play, regăsim Temu: Shop Like a Billionaire (aplicaţie de shopping) şi Chat GPT.

La capitolul muzică, cele mai căutate melodii, în România, sunt în acest an: Rareş & Bogdan DLP - „La tine şi la bani”; Vescan & Eva Timush - „Colegi de apartament"”; Alina Eremia & Mario Fresh - „Ai fost”; Jador - „Skinny”; Connect-R & Raluka Official - „Lasă-mă să te...”; Andia - „La revedere”; Andra & Andrei Bănuţă - „Nu m-am gândit la despărţire”; Leo de la Roşiori - „Am tras draperiile”; Smiley - „Aia e”; Puya & Iraida Official - „Opriţi planeta”.

Analiza de specialitate a fost realizată de agenţia SEO TargetWeb, prin examinarea diverselor surse online, inclusiv: Google, iOS App Store, Google Play, Bing, YouTube, ChatGPT, TikTok, Facebook şi Instagram.

Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile pe Observator News:

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x