Antena Căutare

Românii care pot primi 3000 de euro de la Stat în Ajunul Sărbătorilor. Ce condiții trebuie îndeplinite ca să te numeri printre ei

O anumită categorie de români va primi 3.000 de euro de la stat chiar în Ajunul sărbătorilor. Guvernul a propus să îi ajute pe cei în nevoie la final de an.

colaj parlamentari votând cu mâna ridicată și mâini care numără bani românești
Guvernul a propus să îi ajute pe cei în nevoie la final de an | Shutterstock

În Ajunul sărbătorilor, anumiți români vor primi 3.000 de euro de la stat. Potrivit unei surse, acest proiect de act normativ a fost pus în dezbatere publică pe 4 decembrie 2023.

Cine se încadrează în categoria pentru care Guvernul și-a propus să suplimenteze bugetul cu 3.000 de euro

Guvernul vine cu o veste bună la final de an 2023. După ce agricultorii români s-au confruntat în 2022 cu o serie continuă de fluctuații, de la creșteri ale costurilor pentru energie, combustibil și îngrășăminte, la scăderea prețului la cereale statul vine în ajutorul acestora.

Citește și: Ce se întâmplă din septembrie 2023 cu pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei. Vestea bună venită din partea Guvernului

La creșterea PIB-ului au contribuit comerțul, serviciile și construcțiile, în timp ce agricultura și industria au avut o contribuție negativă (-0,5%), ca urmare a scăderii volumului de activitate cu 11,6%, respectiv 2,3%. Ponderea agriculturii în PIB a rămas neschimbată în 2022 față de 2021, respectiv 4,5%.

Guvernul și-a propus să sprijine agricultorii români, astfel că suplimentează bugetul pentru programul „Usturoi”. Astfel, statul oferă 3.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat cu usturoi.

Citește și: Florin Călinescu s-a „reprofilat” și s-a apucat de agricultură. Ce planuri mari de viitor are actorul

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a luat inițiativa de a modifica Hotărârea de Guvern nr. 393/2023, care aprobă schema „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de usturoi”.

Până la ce dată vor primi agricultorii români ajutorul de la stat

Potrivit comunicatului MADR, prin această modificare, se urmărește să se asigure plata integrală a suprafeței eligibile cultivate cu usturoi în cadrul programului până la data de 29 decembrie. Acest termen a fost prelungit, după ce inițial era data de 15 decembrie.

Citește și: Ce spune Petre Daea despre posibilitatea ca românii să mănânce făină de greieri: "Lăsaţi-i să cânte acolo! Noi mâncăm cârnaţi"

Suma alocată pentru această schemă de ajutor de minimis va fi suplimentată de la 29.700.000 de lei la 41.200.490 de lei (echivalentul în euro de la 6.001.200 euro la 8.325.000 euro).

Această inițiativă este una dintre metodele prin care statul își dorește să ofere resurse financiare agricultorilor români. O alta ar fi Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

Citește și: Șapte produse noi se adaugă pe lista alimentelor cu preț plafonat. Ce nu se mai scumpește în perioada următoare

Comisa Europeană a aprobat acordarea a 33,9 milioane de euro din respectivul Fond pentru a sprijini România în urma daunelor provocate de secetă și incendii în cursul anului 2022.

Respectiva sumă va acoperi parte din costurile operațiunilor de urgență și de refacere, care includ și nevoile imediate ale populației și repararea infrastructurii afectate. Aceste beneficii vin în sprijinul tuturor fermierilor români.

Citește și: Ce se întâmplă cu voucherele la energie. Ce români au rămas fără ele și când se dau din nou

În timp ce unele dintre măsurie de sprijin și subvenții pentru agricultorii români, de anul viitor, vor fi introduse pentru prima dată, altele reprezintă doar modificări aduse schemelor de sprijin deja folosite.

Antena Stars transmite în direct semifinalele şi finalele Campionatului European de Înot în bazin scurt 2023... Cum recuperezi banii dacă achiziționezi produse cu eticheta SGR la Carrefour. Clienții pot beneficia de vouchere cadou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x