Antena Căutare

Ce oraș va găzdui Eurovision 2025. Elveţia este țara care va organiza concursul muzical ediția viitoare

Oraşul învingător se pregătește de concurs! Iată când va avea loc marea finală Eurovision 2025!

Galerie
Ce oraș va găzdui Eurovision 2025. | Shutterstock.com

Televiziunea publică SRG a anunţat astăzi faptul că Eurovision 2025 va avea loc în orașul elveţian Basel.

Elveţia este țara gazdă a concursului muzical Eurovision 2025 după ce cântăreţul Nemo a câştigat concursul din acest an de la Malmo, Suedia.

Potrivit News.ro, finala Eurovision, care anul acesta a fost urmărită de 163 de milioane de telespectatori din întreaga lume, va avea loc pe data de 17 mai 2025.

Citește și: Nemo, câștigătorul Eurovision 2024, desființat de public după ce a anunțat că este non-binar. Mihai Trăistariu reacționează

Articolul continuă după reclamă

Iată ce spun autoritățile despre impulsul economic pe care îl va primi orașul elvețian!

Eurovision 2025 va avea loc pe 17 mai 2025 la Basel

Conform informațiilor oferite de autorităţi, spectacolul va fi găzduit de St Jakobshalle din Basel, care poate găzdui un număr de 12 000 de spectatori.

Guvernul a precizat faptul că va înainta consiliului oraşului o propunere de finanţare în valoare de 34,9 milioane de franci elveţieni (41,2 milioane de dolari) pentru întregul eveniment și astfel, oraşul va primi un impuls economic de la sutele de mii de fani care vor lua cu asalt restaurantele, hotelurile şi barurile sale.

Basel și Geneva sunt cele două oraşe elveţiene care au fost finalistele alese în funcţie de criteriile care au inclus conexiunile de transport, capacitatea hotelieră şi securitatea.

Basel este orașul învingător în această luptă, autoritățile ținând cont și de alţi factori care au inclus spaţiile disponibile, sustenabilitatea şi modul în care oraşul elimină deşeurile, precum şi experienţa cu evenimentele de mare amploare.

Citește și: Elveția este câștigătoarea Eurovision 2024! Nemo a spart trofeul pe scenă | VIDEO

„Felicitări oraşului Basel! Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu dvs. pentru a face ESC o experienţă de neuitat pentru toată lumea” au transmis coproducătorii executivi ai concursului Eurovision, Reto Peritz şi Moritz Stader.

„ESC 2025 (Eurovision Song Contest - n.r.) oferă oraşului Basel şansa de a ajunge la un public de milioane de persoane şi de a le inspira prin calităţile oraşului”, a precizat Consiliul de administraţie al oraşului Basel.

„Basel va putea să se prezinte unui public global ca un oraş european, cosmopolit, al culturii şi ca un loc de desfăşurare atractiv şi modern”, mai promit reprezentanții orașului gazdă.

În plus faţă de Geneva, au mai candidat şi alte potenţiale gazde - Zurich, precum şi o candidatură comună a oraşelor Berna şi Biel, de unde este originar cântăreţul Nemo -, însă candidaturile lor au fost respinse.

„Basel se va putea prezenta unui public global ca un oraş cultural cosmopolit şi european, precum şi ca un spaţiu atractiv şi modern” a declarat consiliul oraşului Basel, scrie agerpres.ro.

Citește și: Scandal de proporții la Eurovision chiar înainte de finală. Olanda a fost exclusă, iar reprezentanta Israelului a fost huiduită

Elveţia a câştigat de 3 ori Eurovision în cei 70 de ani de istorie a competiţiei

Cântăreaţa elveţiană Lys Assia a câştigat prima ediţie a Eurovision, care a avut loc la Lugano, în 1956.

Cea de a doua ediție a fost câștigată în anul 1988 la Dublin atunci când cântăreața canadiană Céline Dion a interpretat piesa „Ne partez pas sans moi"

A treia ediție a fost câștigată de Elveția anul acesta la Malmö cu piesa „The Code", interpretată de Nemo.

Încep înscrierile în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Ce schimbări apar anul acesta... Cine este Asiana Peng. Ce origini are de fapt proaspăta nora lui Laurențiu Reghecampf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x