Antena Căutare

Ce se întâmplă cu vremea la final de octombrie și ce schimbări neașteptate apar din noiembrie. Valorile termice sfidează anotimpul

Cum se schimbă vremea la final de octombrie și ce temperaturi sunt așteptate în luna noiembrie! Iată ce estimează meteorologii!

Galerie
Ce se întâmplă cu vremea la final de octombrie și ce schimbări neașteptate apar din noiembrie. | Shutterstock.com, Profimedia

Valorile termice pot fluctua uneori semnificativ de la o zi la alta, fără să mai țină cont de anotimpul și perioada din an în care ne aflăm.

În ultimele săptămâni temperaturile au oscilat destul de mult, iar românii au fost confuzi cu privire la felul în care ar trebui să se îmbrace.

Citește și: Cea mai mare despăgubire plătită în baza unei asigurări de viață s-a ridicat anul trecut la o sumă colosală. Cât a oferit UNSAR

Iată cum va fi vremea în următoarea perioadă și ce spun meteorologii!

Articolul continuă după reclamă

Ce se întâmplă cu vremea la final de octombrie și ce schimbări neașteptate apar din noiembrie

Meteorologii estimează că temperaturile așteptate până la finalul lunii octombrie vor fi mai coborâte decât cele normale, în timp ce prima jumătate a lunii noiembrie va reuși să restabilească cât de cât valorile termice.

Cu toate acestea, temperaturile normale ale lunii noiembrie vor scăpa din nou de sub control începând cu cea de a doua jumătate, atunci când în termometre se vor îngregistra valori termice mai mari decât cele așteptate.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2004-2023.

Este important de menținut faptul că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Citește și: Cât costă biletele la meciurile României cu Kosovo şi Cipru, din Liga Naţiunilor. Copiii au acces gratuit

Vremea în săptămâna 21 - 28 octombrie

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii ţări.

Vremea în săptămâna 28 octombrie - 4 noiembrie

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile extracarpatice, dar şi local deficitare în nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 4 - 11 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Vremea în săptămâna 11 - 18 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări

Sursa: News.ro

Citește și: Haine fără etichetă, fără preț și reduceri false, găsite de ANPC în magazinele din țară. Ce măsuri au fost luate

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Valeriu Pavel Dan s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani. Celebrul actor s-a prăbușit în plină stradă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 17 octombrie 2024. Ana Maria și Andrei au câștigat 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 17 octombrie 2024. Ana Maria și Andrei au câștigat 3.500 de lei Joi, 17.10.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x