Antena Căutare

Coca-Cola retrage 28 de milioane de sticle posibil contaminate cu așchii metalice. În ce țară s-a constatat problema

Brandul a luat măsura de precauție inclusiv pentru băuturile Fanta, Sprite și MezzoMix. Iată ce au transmis oficialii!

Galerie
Coca-Cola retrage 28 de milioane de sticle posibil contaminate cu așchii metalice | profimediaimages.ro / Hepta

Coca-Cola a anunțat retragerea a 28 de milioane de sticle ca o măsură de precauție după ce s-a constatat faptul că o defecțiune a unei benzi de fabricație ar fi putut duce la contaminarea băuturilor cu așchii metalice.

Pentru evitarea posibilelor probleme, reprezentanții au decis ca inclusiv anumite sticle de Fanta și Sprite să fie retrase de la vânzare.

Citește și: Vacanța de Crăciun 2024: Când începe pentru elevi și câte zile libere primesc angajații de sărbători

Iată unde a avut loc măsură de prevenție!

Articolul continuă după reclamă

Coca-Cola retrage 28 de milioane de sticle posibil contaminate cu așchii metalice

Marele brand a ajuns la o decizie istorică după ce la o fabrică din Austria au existat probleme la o bandă de fabricație care ar fi putut duce la contaminarea băuturilor cu așchii metalice.

Decizia de retragere a 28 de milioane de sticle reprezintă cea mai amplă operațiune de acest fel din această țară din ultimii 25 de ani, scrie profit.ro .

Operațiunea a fost făcută publică chiar de marea companie în cooperare cu Protecția Consumatorilor din Austria, care supraveghează retragerea și returnarea sticlelor de Coca-Cola, Fanta, Sprite și MezzoMix, care au data limită de consum între 4 februarie și 12 aprilie 2025.

Înlocuirea băuturilor posibil afectate ar urma să se finalizeze abia la finalul acestei săptămâni, tocmai din cauza numărului uriaș de sticle ajunse în sute de magazine din Austria.

Comercianții trebuie să primească băuturile returnate de consumatori și să elimine toate băuturile respective de la raft. Oamenii nu sunt nevoiți să prezinte bonul fiscal, ci doar să prezinte băutura cu lotul vizat.

Citește și: Prețurile carburanților au explodat din nou! Cât costă la final de octombrie un litru de motorină și de benzină

Brandul a transmis că „nu poate exclude posibilitatea ca un număr foarte limitat de sticle de jumătate de litru să conțină bucăți metalice mici, din cauza unei erori tehnice pe linia de producție. Sfătuim clienții să nu consume produsele potențial afectate din cauza unui posibil risc pentru sănătate”. Informațiile au fost transmise în comunicatul oficial Coca-Cola Austria.

Cu toate că nu există o siguranță clară cu privire la posibila contaminare, conducerea a decis că cel mai bine este să prevină eventualele probleme care pot apărea pentru că nu își poate asuma riscul ca anumiți oameni să se îmbolnăvească din aceste motive.

Producătorul susține că nu știe câte sticle sunt contaminate și că este posibil ca doar cele de 0,5 litri să fie cu probleme.

Este important de reținut că toate celelalte tipuri de băuturi care nu sunt suspectate ca fiind contaminate, vor rămâne la vânzare pentru că nu provin de pe aceeași linie de îmbuteliere.

„Toate celelalte dimensiuni de ambalaj și ambalaje sau alte mărci nu sunt afectate de această retragere. Consumatorii pot returna produsele la punctele de vânzare cu amănuntul din Austria pentru rambursarea prețului de achiziție, chiar și fără a prezenta bonul de casă. Regretăm incidentul și prezentăm scuze consumatorilor pentru orice inconvenient cauzat” sunt alte informații care se regăsesc în comunicatul oficial.

Citește și: Șoferii care au un comportament agresiv pot fi reclamați la poliție prin intermediul unei aplicații online. Cum se procedează

Românii nu trebuie să își facă griji cu privire la acest aspect pentru că băuturile Coca-Cola vândute la noi în țară sunt fabricate în România.

Șoferii care au un comportament agresiv pot fi reclamați la poliție prin intermediul unei aplicații online. Cum se proce...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 octombrie 2024. Mihail Pautov a câștigat suma de 25 de mii de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 octombrie 2024. Mihail Pautov a câștigat suma de 25 de mii de lei Vineri, 25.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x