Antena Căutare

Vacanța de Crăciun 2024: Când începe pentru elevi și câte zile libere primesc angajații de sărbători

Care sunt zilele libere din perioada sărbătorilor de iarnă. Iată când se vor putea bucura românii de vacanță!

Galerie
Vacanța de Crăciun 2024: Când începe pentru elevi și câte zile libere primesc angajații de sărbători | profimediaimages.ro

Deși abia a început vacanța din octombrie, elevii sunt deja cu gândul la vacanța de sărbători care se apropie cu pași repezi.

Nu doar elevii sunt cei care stau cu gândul la zilele libere, ci și angajații care își doresc să se bucure de câteva zile petrecute în familie alături de cei dragi cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Citește și: Bugetarii primesc două minivacanțe în 2025. Când recuperează zilele libere

Iată când sunt următoarele zile libere atât pentru elevi, cât și pentru angajați în rândurile de mai jos!

Articolul continuă după reclamă

Când intră elevii în vacanța de Crăciun 2024

Vacanța de iarnă este cea de a doua vacanță din structura anului școlar 2024 - 2025 pe care Ministerul Educației a aprobat-o.

Elevii se vor putea bucura în curând de următoarele zile libere, vacanța lor începând în data de 21 decembrie și încheiându-se la data de 7 ianuarie 2025.

Începând cu 8 ianuarie 2025, elevii vor trece în modulul III de cursuri, modul care se va desfășura până la data de 7 februarie 2025, 14 februarie 2025 sau 21 februarie 2025.

Data de încheiere a modulului se va stabili, după caz, în funcție de decizia inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București, în urma unor consultări cu beneficiarii primari ai educației, cu părinții sau reprezentanții legali ai acestore și cu profesorii și cadrele didactice la nivelul unităților de învățământ.

Cea de-a treia vacanță a anului școlar curent este vacanța de schi 2025. Elevii se bucură de o săptămână de vacanță în perioada 10 februarie - 2 martie 2025. Decizia finală va aparține, de asemenea, inspectoratelor școlare/ județene/ al municipiului București.

Citește și: Vacanță școlară octombrie 2024. În ce perioadă sunt liberi elevii

Câte zile libere primesc angajații de sărbători

În anul curent, angajații se bucură de un număr total de 17 zile libere, dintre care 10 pică în timpul săptămânii.

Anul acesta Crăciunul va pica într-o zi de miercuri, iar potrivit calendarului zilelor libere, prima și a doua zi de Crăciun (25 și 26 decembrie) vor fi zile libere legale declarate prin lege.

Așadar, angajații români vor avea libr miercuri și joi, în timp ce bugetarii vor avea liberă și ziua de vineri (27 decembrie) pentru a putea face punte cu weekend-ul 28-29 decembrie.

Anul Nou care, de asemenea, pică tot într-o zi de miercuri, le aduce angajaților de la stat o posibilitate de prelungire a vacanței.

Mai exact, 1 și 2 ianuarie (miercuri și joi) sunt zile libere legale de la stat, 4 și 5 ianuarie sunt zile de weekend, iar zilele de 6 și 7 ianuarie sunt din nou zile libere legale. Astfel, că, angajații care vor să își facă o vacanță în adevăratul sens al cuvântului, își pot lua ziua de 3 ianuarie liberă prin intermediul zilelor de concediu.

A doua vacanță pe care și-o pot lua angajații este cea din perioada Paștelui. În 2025, Paștele Ortodox și Paștele Catolic se sărbătoresc pe data de 20 aprilie. Minivacanța de Paște poate fi luată astfel:

Ziua de 18 aprilie (vineri) care este zi liberă, fiind Vinerea Mare, zilele de weekend cu ziua Paștelui și ziua de 21 aprilie, cea de a doua zi de Paște.

Citește și: Câte zile libere vor avea profesorii în anul școlar 2024-2025. Cum arată calendarul complet

Ce salariu primesc angajații secțiilor de votare la alegerile prezidențiale 2024! Cât încasează pentru fiecare zi de luc... Sindicaliştii de la metrou intră în grevă generală dacă negocierile cu Metrorex eşuează. Când ar putea începe nebunia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 octombrie 2024. Mihail Pautov a câștigat suma de 25 de mii de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 octombrie 2024. Mihail Pautov a câștigat suma de 25 de mii de lei Vineri, 25.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x