Antena Căutare

Elevii au primit cornuri cu furnici și biscuiți mucegăiți prin programul „Programul pentru școli al României”. Ce spun angajații

Imagini greu de privit! Elevii din trei unități de învățământ din municipiul Satu-Mare au fost pe cale să mănânce cornuri cu furnici și biscuiți mucegăiți! Iată ce amendă a primit firma furnizoare!

Elevii au primit cornuri cu furnici și biscuiți mucegăiți prin programul „Programul pentru școli al României” | Facebook PortalSM

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) a desfăşurat o acţiune de control pentru firma furnizoare de alimente a trei școli din municipiul Satu Mare în urma mai multor sesizări din partea părinţilor elevilor care învățau în unitățile respective.

Oficialii au identificat mai multe problemele, iar firma a fost amendată pe măsură!

Citește și: Elevii pot beneficia de abonamente de metrou anual. Metrorex a anunțat schimbarea

Iată la ce sumă a ajuns amenda, dar și ce nereguli au fost identificate!

Articolul continuă după reclamă

Elevii au primit cornuri cu furnici și biscuiți mucegăiți prin programul „Programul pentru școli al României”

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) a transmis faptul că elevii de la mai multe şcoli din municipiul Satu Mare au primit cornuri cu furnici şi biscuiţi mucegăiți prin intermediul programului pentru școli din țara noastră.

Firma care a furnizat alimentele a fost amendată cu suma de 15 000 de lei după ce instituţia a desfăşurat o acţiune de control în urma mai multor sesizări din partea părinţilor unor copii care învață în cadrul a trei școli din municipiul Satu Mare, scrie Agerpres.ro .

„În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 15 000 lei şi a fost dispusă măsura opririi definitive a distribuirii produselor neconforme.

Dintre cele mai importante nereguli, menţionăm: distribuirea unor biscuiţi cu mucegai; distribuirea unor cornuri infestate cu insecte (furnici), prezentând mucegai şi fiind de consistenţă tare” sunt informațiile transmise de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC).

Citește și: Ministrul Educației, anunț major în privința orelor sâmbăta. De ce ia în considerare Ligia Deca această modificare

Produsele au fost depistate la timp și astfel, copiii nu au apucat să le mănânce. Cu toate acestea, scandalul a răsunat până la Inspectoratul Școlar Județean al Consiliului Județean și al ANPC-ului.

„Totul s-a întâmplat în prima săptămână de școală, când, într-o dimineață, firma distribuitoare, cea cu care Consiliul Județean a încheiat contractul, ne-a livrat biscuiții. Conform protocolului, alimentele, înainte de a fi distribuite copiilor, sunt verificate. Vorbim despre așa-numitul triaj care se face aleator”, a declarat pentru Adevărul reprezentanta școlii gimnaziale „Rakoczi Ferenc” din Satu Mare.

„Noi nu putem verifica fiecare pachet de biscuiți în parte. O facem așa, pe sărite. Luăm câteva pachete, ne uităm cu atenție la ele, le deschidem. Dacă totul este în regulă, dăm drumul spre consum întregului lot”, a precizat o femeie care și-a dorit să păstreze anonimatul.

„I-am văzut la triaj. Nici nu-mi vine să cred ce noroc am avut să-i descopăr chiar pe cei mucegăiți. Vă dați seama, la ce cantități mari vin, căutăm acul în carul cu fân”, a povestit o altă persoană pentru sursa menționată anterior.

„În acea zi copiii, 750 la număr, au primit doar laptele. Apoi, am anunțat incidentul la Inspectoratul Școlar, dar mi-am sunat și alți colegi, de la alte școli, să-i avertizez. Din fericire, copiii nu au primit acești biscuiți în mână. Alimentele alterate nu au ajuns la ei. Însă, asta doar pentru că i-am descoperit noi înainte. Dar dacă ne-ar fi scăpat și nouă?” a mai adăugat angajata unității de învățământ.

Citește și: Tichetele educaționale și programul „Cornul și laptele” întârzie și anul acesta. Mii de elevi vor începe școala fără rechizite

(P) Golden Legends in concert, un eveniment de neuitat! Peste 1000 de căsătorii pe piesele legendarei CC Catch!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 septembrie 2024. Lorenzo a câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 25 septembrie 2024. Lorenzo a câștigat suma de 3.500 de lei Miercuri, 25.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x