Antena Căutare

Ministrul Educației, anunț major în privința orelor sâmbăta. De ce ia în considerare Ligia Deca această modificare

Noul an școlar a început pe 9 septembrie, iar imediat după ministrul Educației a făcut un anunț important pentru elevi și profesori. Iată despre ce este vorba.

Galerie
Elevii și profesorii au primit o veste nu tocmai bună | Shutterstock, Hepta

Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut un anunț major atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Potrivit ministrului, structura anului școlar se modifică.

Citește și: Carmen Iohannis, ținută de sute de euro în prima zi de școală. Ce mesaj le-a transmis elevilor

Ministrul Educației, anunț major în privința orelor sâmbăta. De ce ia în considerare Ligia Deca această modificare

Vestea dată de Ligia Deca i-a nemulțumit pe elevi și pe cadrele didactice. Potrivit ministrului Educației, se va face școală și în zilele de sâmbătă. Atunci vor fi recuperate orele de curs pierdute în perioada examenului de Bacalaureat.

Articolul continuă după reclamă

Examenul maturității se va desfășura în luna iunie a anului 2025. Astfel că, elevii și profesorii sunt nevoiți să recupereze zilele respective în weekend sau vor rămâne la ore după-amiaza.

Citește și: Câți bani plătește Pepe pentru școala fiicelor sale. Rosa și Maria au fost mutate la o instituție privată de învățământ

Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a vor începe probele scrise de Bacalaureat pe data de 10 iunie, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Aceștia vor încheia anul școlar pe data de 6 iunie.

Citește și: Prețurile la chirie au explodat. Cât trebuie să plătească un student pentru a sta în chirie sau la cămin în noul an universitar

„Există școli aglomerate, iar soluțiile în acele cazuri pot fi regândirea orarului, da, adică se poate trece, dacă nu sunt deja în schimburi, se poate merge după-amiază, se poate merge pe recuperare. Da, în anumite sâmbete, chiar înainte, știind că urmează”, a declarat Ligia Deca, potrivit unei surse.

Citește și: Pentru Mikaela Albu a început viața de liceu. Cum s-a prezentat fiica Iuliei și a lui Mihai Albu în prima zi de școală

De asemenea, vor exista modificări privind programele „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde”. Potrivit anunțului ministrului Educației, acestea ar putea fi organizate și după 30 mai, adică în perioada de începere a probelor de Bacalaureat.

Citește și: Bursa de merit creşte de la 200 la 450 de lei pe lună. Cât vor primi elevii care obțin medalii la olimpiadele naționale

„Școlile pot să facă această recuperare în avans, adică să știe că vor avea acele zile libere și atunci să-și programeze cumva să restructureze în acel modul orarul în așa fel încât să facă orele care trebuie făcute.

Citește și: O profesoară nu a mai vrut flori în prima zi de școală. Care a fost cerința acesteia și cum au reacționat părinții

Mai există și o altă soluție pe care ne gândim să o avansăm și anume organizarea de Săptămână Altfel și Săptămâna Verde în acea perioadă.

Citește și: Mai mulți bani pentru profesorii care scanează lucrările la examenele naționale. Suma pe care o pot primi în plus

(…) Ne gândim să modificăm această perioadă pentru a o extinde pe întreaga durată a anului școlar în așa fel încât să le dăm școlilor posibilitatea să aibă această oportunitate de a programa atunci când sunt probele de Bacalaureat”, a mai precizat ministra Educației.

Aceste modificări au un impact majos atât asupra elevilor, cât și asupra cadrelor didactice și chiar a părinților.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x