Antena Căutare

Flamingo în România! Păsările au fost surprinse pe Lacul Techirghiol

Păsările Flamingo îi încântă din nou pe locuitorii din Constanța! Recent, câteva dintre frumoasele exemplare au fost suprinse pe Lacul Techirghiol. Iată ce spun specialiștii despre prezența acestor păsări în țara noastră.

Colaj cu păsări flamingo surprinse în România
Flamingo în România! | Fcebook Valerian Şarînga

Uimitoarele păsări flamingo sunt recunoscute pentru picioarele lor lungi și grațioase, dar și pentru penajul lor fascinant roz vibrant. În general, aceste păsări trăiesc în diferite părți ale lumii, dar aleg întotdeauna zone cu apă sărată sau dulce în funcție de preferințe.

De cele mai multe ori pot fi surprinse în lacuri, mlaștini, lagune și delte. În special, păsările flamingo trăiesc în America de Nord și de Sud, Africa, Asia și Europa.

În Europa, cele mai multe exemplare se regăsesc în Spania, în Sudul Franței, iar în ultimii ani tot mai multe păsări din această specie au fost văzute și în România în Delta Dunării.

Iată ce factorii le determină pe păsările Flamingo să aleagă țara noastră și cum au ajuns pe Lacul Techirghiol.

Citește și: Creatura periculoasă care mănâncă orice prinde în cale. Ce este „monstrul” găsit între oameni. Autoritățile au fost alertate

Păsări Flamnigo suprinse în România

Potrivit specialiștilor, păsările flamingo au găsit la noi în țară exact ceea ce au nevoie pentru a trăi cât mai mult. Iernile blânde și temperaturile care depășesc limitele perioadei sunt unii dintre principalii factori pentru care aceste înaripate aleg să vină și să rămână la noi în țară.

Totodată, disponibilitatea hranei și condițiile de reproducere sunt două aspecte esențiale pentru care păsările flamingo decid să rămână într-un anumit loc peste iarnă.

Vremea frumoasă din ultima perioadă le-a determinat pe câteva dintre exemplarele de la noi din țară să aleagă Lacul Techirghiol din Constanța, făcându-le o surpriză frumoasă cetățenilor.

Liniștea zonei, nivelul și temperatura apei potrivit speciei se pare că le-a determinat pe frumoasele păsări să își desfășoare activitatea aproape de ochii privitorilor.

Deși ambarcațiunile lipsesc de pe lac, liniștea lor poate fi tulburată foarte ușor de către cei care sunt mult prea curioși, totuși.

„Încearcă, practic, să se adapteze, încearcă locurile noastre, care ar trebui să le ofere condiţii şi de cuibărit. Din păcate, noi suntem prea curioşi, le deranjăm şi pentru aceste păsări, principala lor nevoie este liniştea, este intimitatea pentru a se putea reproduce” a povestit biologul marin, Adrian Bîlbă pentru Observator.

Citește și: Ce au descoperit oamenii de știință la lupii cenușii de la Cernobîl. Detaliul ce îi poate ajuta pe oameni în viitor

Cu toate că în mod normal această specie ar fi trebuit să oprească în România doar pentru câteva zile de odihnă, unele dintre exemplare rămân la noi în țară datorită temperaturilor favorabile.

„Avem toate şansele să rămână aici, mai ales că temperaturile medii anuale cresc de la un an la altul” a specificat Veronica Andone de la Microrezervaţia din Constanţa.

În ultimii ani păsările flamingo au mai fost văzute pe Lacul Techirghiol, la Tuzla, dar și pe Lacul Nuntași din Dobrogea pentru perioade scurte de timp unde au poposit fie pentru a se odihni, fie pentru că au găsit surse importante de hrană.

De cele mai multe ori, acestea pot fi văzute la noi în țară în Delta Dunării în lunile iunie și iulie, dar și în perioada de toamnă. Spectacolul pe care aceste păsări îl oferă este superb, iar turiștii aleg să participe la diferite excursii cu barca pentru a le putea observa în habitatul lor natural.

Citește și: Creatură ca un „extraterestu gigantic” cu sânge cald a eșuat la mal. Ce este monstrul din adâncuri descoperit de un bătrân

Ce salariu are Nicușor Dan și la ce sumă ajunge un coș de cumpărături săptămânal pentru Primarul general al Capitalei... Cât costă un kilogram de roșii românești! Prețul din piețe îi poate lua prin surpindere pe mulți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x