Antena Căutare

Ministrul Justiției și Ministrul Familiei intervin și îl acuză pe ÎPS Teodosie de „derapaj inacceptabil” și de „lipsă de respect”

Arhiepiscopul Tomisului a făcut o declarație care a stârnit multe controverse în mediul online, dar și în rândul autorităților! „Este rușinos că o persoană publică cu credibilitate pentru enoriașii români face astfel de afirmații”

Galerie
Ministrul Justiției și Ministrul Familiei intervin și îl acuză pe ÎPS Teodosie de „derapaj inacceptabil” și de „lipsă de respect” | Shutterstock.com / Hepta

Înaltpreasfințitul Teodosie a făcut o declarație care i-a indignat pe mulți atunci când o femeie i-a cerut ajutorul cu privire la căsnicia ei.

După ce o femeie l-a întrebat ce ar trebui să facă într-o relație în care soțul ei o obligă să facă ceva ce ea nu își dorește, Arhiepiscopul Tomisului a transmis că femeile ar trebui să își ducă crucea, făcând și voia soțului pentru a nu „destrăma căsnicia”.

Citește și: Înalt Prea Sfințitul Teodosie face din nou o declarație controversată. Ce le spune femeilor care sunt agresate de soți

Astfel, o țară întreagă a rămas uimită de spusele Înaltpreasfințitului Teodosie prin care a încurajat abuzul și toleranța femeilor față de bărbații care le obligă să întrețină relații sexuale fără consimțământ.

Articolul continuă după reclamă

Iată reacțiile Ministrului Justiției și Ministrului Familiei la declarația controversată!

Ministrul Justiției îl acuză pe ÎPS Teodosie de derapaj inacceptabil

„Sfaturile” ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soțul o abuzează psihologic reprezintă o dovadă crasă de lipsă de respect și de empatie pentru victimele violenței de orice tip, dar mai ales domestice.

Realitatea înfricoșătoare este următoarea: potrivit unui comunicat al Poliției Române din această duminică, în primele 5 luni ale acestui an, polițiștii au intervenit la 49.014 cazuri de violență domestică. În aceeași perioadă, instanțele judecătorești au emis 4.996 de ordine de protecție. Numărul faptelor penale în domeniul violenței domestice a crescut în 2024 față de anul trecut.

Pentru mine, pentru Ministerul Justiției, combaterea violenței este o prioritate. Acesta este motivul pentru care am venit cu inițiativa Ordinului de protecție extins (care va intra în vigoare la finalul lunii august) sau cu voucherele acordate rapid, în limita a 16.500 lei, pentru nevoile imediate ale victimelor infracțiunilor.

Dar cum putem mediatiza mai bine toate aceste inițiative concrete dacă persoane publice cu credibilitate în ochii românilor bagatelizează violența domestică? Cum putem fi credibili când aceleași persoane publice insinuează că femeile “trebuie să își ducă crucea” alături de un abuzator și să îndure o căsnice cu abuzuri?

Este rușinos că o persoană publică cu credibilitate pentru enoriașii români face astfel de afirmații, iar acest derapaj inacceptabil nu trebuie trecut sub tăcere a transmis Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei pe pagina de Facebook.

Citește și: Trupul neînsuflețit al românului luat de viitură în Italia a fost găsit! Autoritățile l-au căutat timp de 3 săptămâni

Ministrul Familiei a reacționat la spusele lui ÎPS Teodosie

Ca femeie și persoană cu mare credință în Dumnezeu, nu consider că Biblia îndeamnă la violență, ci la dragoste, grijă și empatie. Dumnezeu ne-a dat o viață, iar misiunea e să o protejăm, să o trăim curat și cu credință. Familia și căsătoria ar trebui să fie locuri de siguranță și sprijin, nu de suferință și abuz a declarat Natalia Intotero, Ministrul Familiei, pentru Digi24.

Orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, e inacceptabilă. Victimele trebuie să fie protejate și sprijinite prin intermediul legii și al instituțiilor statului. Statul, prin Agenția pentru Egalitate de Șanse, oferă tuturor victimelor violenței domestice sprijin prin asigurarea cazării în centre protejate, consiliere psihologică, orientare în carieră. În cazul în care sunt însoțite de copii, aceștia pot beneficia de consiliere psihologică și grijă din partea specialiștilor a mai adăgat aceasta.

Citește și: Un nou val de praf saharian ajunge în România! Avertizarea meteorologilor. Unde vor fi vizibile depunerile de praf

De ce nu ar trebui să bei apa uitată în mașină chiar și pentru câteva ore atunci când temperaturile sunt extrem de ridic... O mamă a reușit să împartă o cameră la 5 copii, deși toți îi spun să își caute o casă mai mare. Cum a organizat totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat
Mireasa sezonul 10, 17 septembrie 2024. Concurenții au gătit legați la ochi! Cine a câștigat Marti, 17.09.2024, 16:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x