Antena Căutare

O studentă din București și-a dat părinții în judecată, obligându-i să-i plătească lunar suma de 2000 de lei. Reacția pârâților

Tânăra a recurs la gestul extrem în urma conflictelor care durează încă din timpul pandemiei de COVID-19! Iată ce a determinat-o să ajungă la decizia judecătorilor!

O tânără care s-a săturat de cearta tatălui Galerie
studentă din București și-a dat părinții în judecată, obligându-i să-i plătească lunar suma de 2000 de lei. Reacția pârâților | Shutterstock.com

O tânără studentă în vârstă de 20 de ani din București a luat o decizie controversată în privința părinților ei!

Tânăra și-a dat părinții în judecată, solicitând autorităților să îi oblige pe cei care i-au dat viață să îi plătească lunar o pensie de întreținere în valoare de 2 000 de lei până la încetarea studiilor sau până la îndeplinirea vârstei de 26 de ani.

Citește și: Un român și-a dat propriul fiu în judecată cerându-i banii din pensia de întreținere. Ce au decis magistrații

Iată de ce a acțonat pe cale legală și ce au spus părinții studentei!

Articolul continuă după reclamă

O studentă din București și-a dat părinții în judecată, obligându-i să-i plătească lunar suma de 2000 de lei

Studenta la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din București a luat decizia de a-și da părinții în judecată în luna aprilie a acestui an, pe rolul Judecătoriei Sectorului 6 fiind deschise în paralel două acțiuni.

Prima acțiune este deschisă cu scopul de emitere a unei ordonanțe președințiale care se judecă în regim de urgență, prin care părinții studentei ar fi obligați temporar să îi plătească fiicei lor o sumă de bani. Surprinzător pentru studentă, această cerere a fost respinsă deja de unul dintre judecători, scrie libertatea.ro .

Cea de a doua acțiune vizează fondul cauzei, și anume: stabilirea unei pensii de întreținere lunare până în momentul în care studenta își va încheia studiile sau până când va împlini vârsta de 26 de ani.

Pentru un moment, dosarul din urmă nu a primit încă un termen de judecată.

Citește și: Un bărbat care a câștigat 1,35 miliarde dolari la loto, dat în judecată de familie că nu a împărțit banii cu ei. Ce a urmat

Decizia studentei a venit în contextul în care relația dintre aceasta și părinții ei s-a deteriorat extrem de mult în perioada restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, atunci când a fost obligată să se vaccineze și testată zi de zi cu teste PCR, mai scrie sursa citată anterior.

Tânăra susține că măsurile de precauția i-au cauzat o traumă profundă la nivel emoțional și psihic, ajungând să aibă un sentiment de groază de fiecare dată când se întorcea acasă de la liceu.

De asemenea, până în momentul în care a împlinit vârsta de 18 ani, mama i-ar fi interzis studentei să facă parte dintr-un anumit grup de prieteni și să doarmă la prietenele sale și nu ar fi fost de acord cu dieta vegetariană pe care și-a dorit s-o urmeze.

Reclamanta a oferit detalii cutremurătoare, menționând că era obligată să mânânce zi de zi doar pâine cu iaurt, chiar dacă în casă existau preparate cu carne, mezeluri, snack-uri și dulciuri.

În luna martie a anului 2023, tânăra a plecat de acasă, având deja vârsta de 18 ani împlinită și a locuit pentru o perioadă de timp la prieteni. Aceasta și-a acuzat atunci mama de „posesivitate exacerbată de control” și în pofida tuturor așteptărilor, a reușit să treacă de examenul de Bacalaureat cu succes, dar și să fie admisă la facultate.

Cu toate acestea, relația lor nu s-a îmbunătățit între timp, iar neajunsurile relaționale ar fi determinat-o pe studentă să recurgă la acest gest extrem.

Reacția părinților dați în judecată

Oamenii ar fi cerut respingerea cererii, chiar dacă sunt oameni cu putere financiară peste medie, și ar fi prezentat dovezi potrivit cărora fiica lor ar fi beneficiat de condiții optime pentru continuarea studiilor.

Părinții susțin că i-au oferit fetei în medie 3 500 de lei pe lună pentru cheltuielile din viața de zi cu zi și pentru meditații, dar și că i-au arătat disponibilitatea de a plăti chirie pentru un apartament pe care fiica și l-ar fi dorit, iar dacă ar fi fost cazul ar fi putut să îl și cumpere.

Cu toate acestea, studenta ar fi refuzat toate variantele, iar Instanța le-a dat dreptate părinților considerând că cererea tinerei ar fi inadmisibilă.

Codul Civil obligă, într-adevăr părinții să ofere suport copilului major până la vârsta de 26 de ani, dacă acesta este încă la studii, dar în anumite condiții pe care fiica lor nu le-ar fi îndeplinit.

Citește și: Motivul neașteptat pentru care această femeie și-a dat în judecată soțul. Gestul pe care el l-a făcut, iar ea nu l-a putut ierta

Pepenii de Dăbuleni se vând acum la un preț de nimic. Ce spun fermierii despre tonele de pepeni care rămân pe tarabe... Un elev din Constanța a obținut cea mai mică medie din România la Evaluarea Națională. Copilul a primit doar punctul din...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 5 iulie 2024. Topul concurenților înainte de finala competiției! Cristian a fost salvat de public
Mireasa Sezonul 9, 5 iulie 2024. Topul concurenților înainte de finala competiției! Cristian a fost salvat de public Vineri, 05.07.2024, 16:56
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x