Antena Căutare

Un român și-a dat propriul fiu în judecată cerându-i banii din pensia de întreținere. Ce au decis magistrații

Bărbatul a ajuns la această decizie după ce a aflat că fiul său nu și-a continuat studiile în cadrul celor două facultăți la care se înscrisese. Iată la ce concluzie au ajuns oamenii legii!

Tată supărat de decizia aflată. Galerie
Un român și-a dat fiul în judecată cerându-i banii din pensia de întreținere. | Shutterstock.com

Un bărbat din Iași a uimit o țară întreagă după ce și-a dat fiul în judecată solicitându-i restituirea pensiei de întreținere.

Românul a ajuns la această decizie după ce a aflat că fiul său nu și-a continuat studiile în cadrul celor două facultăți la care se înscrisese.

Citește și: Câți bani primește un român care culege sparanghel în Germania. Suma nu este deloc mică

Iată ce decizie au luat magistrații și cine trebuie să plătească acum cheltuielile!

Articolul continuă după reclamă

Un român și-a dat fiul în judecată cerându-i banii din pensia de întreținere

După ce bărbatul a acționat în instanță pentru a-i cere fiului său banii pe care îi oferise drept pensie de întreținere, acesta a avut parte de o surpriză la care nu se aștepta.

Instanta i-a respins cererea, iar ieșeanul nu a stat pe gânduri și a făcut recurs la Curtea de Apel.

În urmă cu 4 ani, instanța îl obligase pe reclamant să îi plătească fiului său pensie de întreținere, pensie care să vină în continuare pensiei alimentare pe care i-a oferit-o până la vârsta de 18 ani.

Potrivit legii, dacă tânărul alege să își continue studiile după ce a împlinit vârsta de 18 ani, părintele ete obligat să plătească în continuare pensia de întreținere până în momentul încheierii studiilor, cu mențiunea că tânărul nu ar trebui să depășească vârsta de 26 de ani.

Ieșeanul a fost deranjat de această prevedere și a decis să nu îi plătească fiului său pensia respectivă. Astfel, tatăl a fost executat silit, reținându-i-se o sumă în valoare de 27 000 de lei.

Surpriza cea mare a fost că fiul său se înscrisese la două facultăți, și anume la Economie și Administrarea Afacerilor și la Informatică, dar de la care a fost exmatriculat rând pe rând.

Mai mult decât atât, tânărul nu se prezentase nici la cursuri, nici la examene, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: Cât costă primul porumb pentru fiert apărut anul acesta. Prețul din piața Obor i-a luat prin surprindere pe bucureșteni

Tatăl susține că după ce fiul său a absolvit liceul, el nu a mai studiat, dat fiind faptul că a fost exmatriculat și că, implicit, el nu ar mai fi fost nevoit să îi plătească pensia alimentară după această întâmplare.

Acesta a fost și motivul pentru care ieșeanul a decis să acționeze în instanță, cerând restituirea sumei de 21 400 de lei ce reprezintă pensia plătită fiului său după împlinirea vârstei de 18 ani.

Judecătoria și Tribunalul Iași au respins cererea, iar tatăl a decis să facă recurs, urmând ca dosarul să intre pe rolul Curții de Apel Iași.

Citește și: Castraveții se vând cu 1 leu/kg la fermieri, în timp ce la piață ajung la prețul de 7 lei/kg. De ce există diferența uriașă

Pedepse cu închisoarea pentru proprietarii, chiriașii sau administratorii de clădiri în care se consumă substanțe interz... Ce s-a întâmplat înainte ca Oana Moșneagu să îmbrace rochia de mireasa. „Am trimis-o la călcat...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 27 iunie 2024. Mituri despre expunerea la soare
Super Neatza, 27 iunie 2024. Mituri despre expunerea la soare Joi, 27.06.2024, 10:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x