Antena Căutare

Orașul din România care vrea să interzică accesul mașinilor în centrul istoric, în weekend. De când se va aplica interdicția

Decizia s-ar putea aplica doar pentru zilele de la sfârșit de săptămână și se bazează pe studii de trafic, făcute la orele de vârf din weekend. Iată unde îşi vor putea parca maşinile turiştii şi localnicii!

Orașul din România care vrea să interzică accesul mașinilor în centrul istoric, în weekend. Când se va aplica interdicția Galerie
Orașul din România care vrea să interzică accesul mașinilor în centrul istoric, în weekend. Când se va aplica interdicția | Hepta

Potrivit Observator News, autorităţile din Brașov vor să interzică accesul cu mașina în centrul istoric al municipiului, pentru turiștii și localnicii care nu stau în zonă.

Măsura vine în contextul în care peste 26.000 de mașini au intrat în centrul istoric al Brașovului, pe principala cale de acces, doar între 1 și 3 decembrie, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă a traficului în această zonă pitorească.

Studii de trafic efectuate la orele de vârf din weekend arată că mulți șoferi se deplasează în această zonă fără un motiv aparent, contribuind la aglomerarea străzilor și perturbarea vieții cotidiene a locuitorilor.

„Foarte multe mașini, în realitate, doar se învârt în zona aceasta, doar se mișcă în zona centrală și nu se duc să staționeze pe o perioadă îndelungată.”, a transmis George Zaharia, director societate pentru sursa citată.

Primăria Braşov vrea să interzică accesul maşinilor în centrul istoric, în weekend

Interzicerea accesului mașinilor în centrul istoric al Brașovului ar începe de vineri după amiază și ar ține până duminică după amiază. Dacă propunerea va fi adoptată în forma actuală, vor avea acces în centrul istoric doar echipajele de urgență, transportul în comun și riveranii.

„Interdicția s-ar putea aplica de vineri după-amiază, până duminică după-amiază. Dacă propunerea va fi adoptată în forma actuală, vor avea acces în centrul istoric al Brașovului doar echipajele de urgență, transportul în comun și riveranii.”, a spus Claudiu Loghin, reporter Observator.

Citește și: Obține o întâlnire virtuală cu Moș Crăciun pentru copilul tău. Un bărbat din Mureș a inventat „Cartea Magică”

Unde vor putea parca maşinile turiştii şi localnicii

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat că a început deja dialogul cu centrele comerciale pentru a găsi soluții privind parcarea turiștilor.

„Am inițiat deja un dialog cu centrele comerciale, pentru a defini un produs comun, un produs care să acopere parcarea pe o zi și să aibă și transport inclus, în acest tarif.”, a transmis primarul Brașovului, potrivit Observator News.

În plus, special pentru turiști, la Brașov se construiește, în nordul oraşului, o parcare cu 700 de locuri, o investiție de peste 85 de milioane de lei, fără TVA, potrivit sursei citate mai sus.

Opiniile locuitorilor și ale turiștilor cu privire la propunerea municipalității sunt împărțite. În timp ce unii susțin ideea interzicerii mașinilor în centrul orașului în weekend, alții consideră că ar trebui să existe o abordare mai flexibilă.

„E destul de mare aglomerația și n-are sens să intre. Dacă sunt turiști, să viziteze pe jos.”, a remarcat un localnic, în timp ce un turist a precizat: „Ar trebui să fie pietonal complet. Mi se pare mai corect așa. Deci să fie şi mașini în centrul oraşului, adică în zona turistică, nu mi se pare ok.”

Potrivit Observator News, măsura va fi transpusă într-un proiect de Hotărâre de Consiliul Local. Decizia finală se va lua cel mai devreme la sfârșitului lunii ianuarie a anului viitor.

Citește și: 7 din 10 români cred că apartenența la UE aduce beneficii României. Câți ar vota la europarlamentare în 2024

Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile pe Observator News:

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x