Antena Căutare

Primul deces din cauza virusului West Nile în România. Un alt pacient este în stare gravă

România a înregistrat primul caz de deces din cauza virusului West Nile din acest an. Este vorba despre un pacient în vârstă de 83 de ani din Suceava. Alți doi au fost internați în spital, cu același diagnostic.

Galerie
Primul deces din cauza virusului West Nile în România. Un alt pacient este în stare gravă | Shutterstock

Potrivit informațiilor oferite de cadrele medicale din Suceava, în luna august, au fost confirmare trei cazuri de infecție cu virusul West Nile, toate în rândul pacienților cu vârsta de peste 80 de ani, notează news.ro.

Citește și: Un bărbat din București, primul caz de infecție cu virusul West Nile. Ce recomandă Institutul Naţional de Sănătate Publică

A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România

Din păcate, pentru unul dintre acești pacienți, în vârstă de 83 de ani, infecția a fost fatală. Bărbatul suferea și de alte boli și a murit pe fondul agravării patologiilor asociate.

Articolul continuă după reclamă

În contrast, un alt pacient, în vârstă de 81 de ani, a avut o evoluție favorabilă și a fost externat pe data de 17 august, după ce a reușit să treacă faza critică a bolii.

Situația rămâne, însă, gravă pentru al treilea pacient, în vârstă de 88 de ani, care se află internat în secția de terapie intensivă încă din 1 august. Deși inițial a fost internat pe 29 iulie, starea lui s-a deteriorat rapid. El a fost transferat la ATI, unde se află în continuare în stare critică.

„Pacienţii de 81, 83 şi 88 de ani s-au prezentat pentru febră, cefalee, sindrom confuzional fiind diagnosticaţi cu meningită, caz în care pentru identificarea agentului patogen se face puncţie cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR ). În urma analizei LCR-ului, s-a identificat virusul West Nile la toţi cei trei pacienţi. Pacientul de 81 de ani a avut evoluţie favorabilă şi a fost externat pe 17 august. Pacientul de 83 de ani, având şi alte comorbidităţi, a decedat, din păcate, în cursul zilei de ieri (luni) din cauza agravării patologiilor asociate, iar pacientul de 88 de ani internat pe 29 iulie a avut evoluţie nefavorabilă cu agravarea stării generale şi transfer în ATI pe 1 august, starea acestuia fiind în continuare gravă”, au precizat reprezentanţii spitalului din Suceava, potrivit digi24.ro.

Citește și: Țânțari purtători de West Nile, depistați în patru sectoare ale Capitalei. Medicii trag un semnal de alarmă

Cum să te protejezi de infectarea cu virusul West Nile transmis de țânțari. Ce recomandă INSP

Institutul Național de Sănătate Publică face următoarele recomandări în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile:

  • Evitați expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;
  • Utilizați substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor;
  • Utilizați substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței;
  • Împiedicați pătrunderea țânțarilor în casă prin intermediul plaselor de protecție la ferestre;
  • Asigurați desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei;
  • Îndepărtați recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 11 septembrie 2024. Ce explicații îi cere Stelian lui Gabriel
Mireasa sezonul 10, 11 septembrie 2024. Ce explicații îi cere Stelian lui Gabriel Miercuri, 11.09.2024, 15:59
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x