Antena Căutare

Țânțari purtători de West Nile, depistați în patru sectoare ale Capitalei. Medicii trag un semnal de alarmă

Alertă în București! Virusul West Nile este tot mai aproape de cetățeni, iar medicii ne avertizează că nu există tratament!

Galerie
Țânțari purtători de West Nile, depistați în patru sectoare ale Capitalei. Medicii trag un semnal de alarmă | Shutterstock.com

Cercetătorii de la Institutul Cantacuzino trag un semnal de alarmă în privința larvelor de țânțari purtători ai virusul West Nile care au fost identificate în 4 din cele 6 sectoare ale Capitalei.

Autoritățile au luat măsuri imediat după ce a avut loc primul caz de infecție cu acest virus de la noi din țară.

Citește și: Ce este virusul mortal Nipah. Medicii recunosc că nu există un tratament care să prevină și să trateze infecția

Iată unde au fost descoperite larvele și de ce este o situație cât se poate de alarmantă!

Țânțari purtători de West Nile, depistați în patru sectoare ale Capitalei

Cercetătorii de la Institutul Cantacuzino au anunțat prezența virusului West Nile în sectoarele 1, 2, 3 și 4 din Capitală!

Primul caz de îmbolnăvire i-a determinat pe specialiști să ia măsuri de prevenție, încercând să depisteze cât mai din timp prezența țânțarilor purtători de virusul fără tratament, dar și să intervină cu tratamente suplimentare pentru combterea acestora.

Compania Eco-Igienizare a aplicat până în prezent 15 tratamente pe care vor continua să le aplice până la finalul lunii octombrie.

Nicușor Dan, primar al orașului București din anul 2020, a ținut, de asemenea, să facă o precizare în acest sens chiar pe pagina personală de Facebook:

„Intervenim cu tratamente suplimentare de combatere a țânțarilor adulți pentru diminuarea pericolului infectării cu virusul West Nile.

În baza acordului cu Institutul Cantacuzino, care monitorizează prezența țânțarilor purtători ai virusului (prin montarea unor capcane în diferite puncte ale Capitalei) pe teritoriul municipiului București, Compania Municipală Eco Igienizare București (CMEIB) a intervenit săptămâna trecută cu tratament suplimentar în următoarele zone: sectorul 1, zona Bucureștii Noi – Bd. Bucureștii Noi; sectorul 2, zona Bucur Obor - strada Ziduri Moși; sectorul 4, zona Berceni – Bd. Emil Racoviță.

De fiecare dată când se primește înștiințare din partea Institutului Cantacuzino că au fost identificați țânțari purtători ai virusului West Nile sau din partea Direcției de Sănătate, cu privire la diagnosticarea unor persoane infectate cu virusul West Nile, transmis prin înțepătura țânțarilor, se intervine cu tratament suplimentar în zonele respective.

Totodată, CMEIB efectuează al optulea tratament de combatere a larvelor de țânțari, în zonele din imediata vecinătate a malurilor de lac: Lacul Herăstrău, Lacul Morii, Cișmigiu, Tei, Circului, Național, Floreasca, Tineretului, Carol, Titan, Morarilor, Sticlăriei, Grivița, Băneasa, Străulești și Palatele Brâncovenești Mogoșoaia.

Substanța biocidă folosită pentru combaterea larvelor de țânțari este VECTOBAC, substanță aprobată de Ministerul Sănătății, care nu pune în pericol flora și fauna de pe malurile lacurilor.

Pentru sesizări și reclamații, Compania Municipală Eco Igienizare București poate fi contactată 24/24h la numărul de telefon 0752.041.898 sau prin email la [email protected]

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Numărul persoanelor infectate cu gripă și Covid-19 a crescut semnificativ. Medicii trag un semnal de alarmă în plin sezon estival

Biologii primăriei susțin că insectele s-au înmulțit foarte mult din cauza temperaturilor ridicate, dar și din cauza ploilor atât de dese, iar faptul că au devenit atât de rezistente în fața tratamentelor este un aspect cât se poate de îngrijorător, mai ales că nu există un tratament care să trateze infecția cu acest virus.

Un bărbat din București, primul caz de infecție cu virusul West Nile

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat un prim caz confirmat de infecție cu virusul West Nile de când a început perioada de supraveghere a infecţiei, și anume din data de 3 iunie 2024.

Potrivit comunicatului de presă al Instituției, persoana infectată ar fi un bărbat din municipiul București care face parte din grupa de vârstă 60 - 69 de ani.

Deși în multe cazuri persoanele infectate cu West Nile nu prezintă simptome, există și câteva situații în care cei mai puțin norocoși se confruntă cu febră mare, dureri de cap, vărsături, sensibilitate crescută la lumină, dar și stare generală alterată.

Medicii trag un semnal de alarmă, avertizând populația cu privire la faptul că uneori există cazuri în care pacienții ajung să facă meningo-encefalită, fiind nevoiți să se interneze la terapie intensivă.

Citește și: Sute de oameni ajung zilnic în camera de gardă la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice. Cazuri de alergii și infecții, în creștere

Cât costă un burger clasic vândut în Aeroportul Internațional Henri Coandă. Prețul îi lasă pe turiști cu un gust amar... Elevi români, premiați cu trei medalii de aur și două de argint la Olimpiada Internațională de Fizică din Iran...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x