Antena Căutare

Un elev din Constanța a obținut cea mai mică medie din România la Evaluarea Națională. Copilul a primit doar punctul din oficiu

Un caz cu adevărat rar! Elevul s-a mulțumit cu punctul din oficiu pentru ambele probe de examen!

Elevi în așteptarea notelor de la Evaluarea Națională
Un elev din Constanța a obținut cea mai mică medie din România la Evaluarea Națională. | Antena 1

Anul acesta rata de promovare a examenului de Evaluare Națională a fost mult mai scăzută față de ultimii 3 ani, iar acest lucru este cât se poate de îngrijorător.

Dacă în 2021 a existat un procent de 76,8%, în 2022 un procent de 82,3% și în 2023 un procent de 76,2%, anul acesta procentul a ajuns la 74,4%.

Citește și: Elevii români care au obținut două medalii de aur, patru de argint şi două de bronz la Olimpiada Europeană de Geografie din Serbia

Iată cum arată rata de promovare la Evaluarea Națională în funcție de fiecare materie!

Articolul continuă după reclamă

Un elev din Constanța a obținut cea mai mică medie din România la Evaluarea Națională

Pe lângă faptul că rata de promovare a examenului de Evaluare Națională a scăzut vizibil, și numărul elevilor care au obținut media 10 s-a diminuat considerabil, românii au mai avut parte de o situație cu adevărat rară.

Surpriza cea mare a venit, atunci când un elev din Constanța a obținut cea mai mică medie din România.

Elevul a obținut media 1, fapt care înseamnă că elevul s-a mulțumit cu punctul din oficiu pentru fiecare probă de examen, în timp ce alții s-au chinuit luni întregi pentru a lua nota maximă.

Absolventul clasei a VIII-a a învățat la Școala Profesională Jean Dinu din Adamclisi. Tot în această școală, un elev a obținut nota 1,50, fapt care s-a repetat și la școala Gimnazială Marin Voinea din Cerchezu, potrivit Replica.

În mediul online au apărut imagini cu notele care aparțin și altor elevi care au obținut note de 1 la examen, iar internauții nu s-au abținut din comentarii:

„eu zic să nu faci contestație pt că o să îți scadă nota” a scris un utilizator al platformei Tik Tok într-o manieră ironică.

„în viață așa trebuie să fii, pe locul 1” a mai spus cineva tot cu o abordare ironică.

Citește și: „E mai important pensatul și tunsul” spune un elev după ce a recunoscut că nu a avut timp să învețe pentru proba de BAC la română

Din numărul complet de elevi care s-au prezentat la examen, doar 113 708 au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 5, scrie Can Can. Totodată, 65 de absolvenți de gimnaziu au reușit să încheie această etapă a vieții cu media 10.

Anul acesta la Evaluarea Națională a fost înregistrată o rată de participare de 95,3%. Mai exact, din cei 160.467 de elevi ai clasei a VIII-a înscriși pentru a susține examenul, doar 152.903 de copii au decis să se prezinte în săli.

Rata de promovare la Evaluarea Națională în funcție de fiecare materie

Iată cum arată situație pentru fiecare materie la care absolvenții de gimnaziu au susținut examenul!

  • Limba și literatura română: 119.088 de elevi (77,6%) au obținut note mai mari sau egale cu 5, iar 407 elevi au fost notați cu 10.
  • Matematică: 105.122 de elevi (68,7%) au primit note mai mari sau egale cu 5, iar 1060 au obținut nota 10.
  • Limbă şi literatură maternă, 8.321 de elevi (90,5%) au obținut note mai mari sau egale cu 5, iar 68 de elevi au obținut nota 10.

Citește și: Evaluarea Națională 2024 | Peste 7000 de elevi au lipsit de la proba scrisă la Limba și literatura română

O studentă din București și-a dat părinții în judecată, obligându-i să-i plătească lunar suma de 2000 de lei. Reacția pâ... Noi condiții pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Ce anunț a făcut MAI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 5 iulie 2024. Topul concurenților înainte de finala competiției! Cristian a fost salvat de public
Mireasa Sezonul 9, 5 iulie 2024. Topul concurenților înainte de finala competiției! Cristian a fost salvat de public Vineri, 05.07.2024, 16:56
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x