Antena Căutare

Un român care s-a trezit cu un plămân extirpat „din greșeală” a câștigat în instanță despăgubiri de 150 000 de euro

Bărbatul suferea de TBC, iar medicii au crezut că este bolnav de cancer! Iată ce s-a întâmplat, deși un tratament cu antibiotic i-ar fi fost de ajuns.

Doctori care se ocupă de o interventie chirurgicală Galerie
Un român care s-a trezit cu un plămân extirpat „din greșeală” a câștigat în instanță despăgubiri de 150 000 de euro | Shutterstock.com

Caz uimitor în România!

Un bărbat care în urmă cu 9 ani a trecut printr-o experiență teribilă din cauza unei greșeli făcute de medicii din cadrul Spitalului „Marius Nasta” din București, a câștigat acum în instanță suma de 150 000 de euro.

Citește și: S-a dus la spital pentru a face o ecografie și a aflat că era declarată decedată de 4 luni. Cum a fost posibilă greșeala colosală

Iată cum au putut medicii să îi scoată din „greșeală” un plămân!

Articolul continuă după reclamă

Un român care s-a trezit cu un plămân extirpat „din greșeală” a câștigat în instanță despăgubiri de 150 000 de euro

În urmă cu 9 ani, viața bărbatului avea să cunoască o întorsătură teribilă, atunci când războiul dintre el și Spitalul „Marius Nasta” din capitală a început.

Medicii i-au scos din greșeală un plămân, iar acum, la aproape un deceniu distanță, hotărârea instanței este definitivă, spitalul fiind nevoit să îi achite victimei suma de 150 000 de euro.

Cu toate acestea, reprezentanții instituției susțin că nu există fondurile necesare pentru a efectua plata integrală, chiar dacă bărbatul a câștigat procesul.

Teodor Mema a luptat nouă ani în instanță împotriva Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din cauza erorii medicale grave pe care o au făcut-o medicii. Instanța a stabilit printr-o decizie definitivă că spitalul este vinovat și că trebuie să achite despăgubirile morale pentru malpraxis.

În 2015, românul avea vârsta de 59 de ani și a fost operat în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din capitală pentru că medicii îl suspectau de cancer pulmonar.

Diagnosticul inițial a fost bazat pe o bronhoscopie efectuată de medicul Ruxandra Ulmeanu care ar fi indicat prezența unor celule tumorale. Teodor Mema a primit recomandarea de a efectua și o biopsie la o clinică privată, care ulterior a arătat absența celulelor tumorale.

Deși medicul Ioan Cordoș a decis să ia în calcul concluziile colegilor din cadrul spitalului și să ignore total rezultatele clinicii private, ajungându-se astfel la o intervenție chirurgicală serioasă.

Citește și: A stat 6 ani cu un implant contraceptiv blocat în plămâni, dar nimeni nu a știut. De ce medicii refuză eliminarea dispozitivului

În timpul operației, medicul a luat decizia de a extirpa întreg plămânul stâng, fapt care a fost o greșeală catastrofală.

Analizele făcute după intervenția chirurgicală au demonstrat faptul că bărbatul nu suferea de cancer, ci de tuberculoză, boală care se tratează cu antibiotic.

Greșeala colosală l-a lăsat pe pacient cu o infirmitate permanentă, viața sa fiind schimbată radical.

După operația care a avut loc, românul s-a internat din nou pentru tratamentul tuberculozei pentru o perioadă de 3 luni, dar nimic nu l-a putut ajuta să își recapete viața pe care o avea înainte de greșeala medicilor.

Pentru că a vrut să își facă dreptate, Teodor Mema nu a stat pe gânduri și a dat în judecată atât spitalul, cât și medicul care l-a operat.

Procesul s-a încheiat, iar procurorii au decis că spitalul este bun de plată, chiar dacă reprezentanții susțin că nu dispun de fondurile necesare.

„Nu avem fonduri. Am făcut o adresă către Minister, în speranța că vom găsi o soluție, și am informat familia”, a spus managerul spitalului, Beatrice Mahler citată de Click.ro.

Citește și: Despăgubire istorică pentru familia unei românce care a murit în Italia. De ce decizia este o premieră

Țara în care ar trebui să locuești în funcție de data la care te-ai născut. Numerologia te poate inspira...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x