Antena Căutare

Amenzi aspre pentru șoferii care nu au la ei kit-ul de siguranță auto. Ce sumă trebuie să plătească cei care sunt prinși fără

Autoritățile române au impus noi amenzi pentru lipsa echipamentelor corespunzătoare. Șoferii care nu au în maşină kit-ul de siguranţă auto vor fi nevoiți să plătească o amendă. Despre ce sumă este vorba.

colaj
Autoritățile române au impus noi amenzi pentru lipsa echipamentelor corespunzătoare. | Shutterstock

O mașină din Capitală a luat foc chiar în Pasajul Unirii. În timp ce maşina ardea aproape până la caroserie, celelalte autovehicule continuau să treacă fără să manifeste vreun spirit civic. La rândul lor, proprietarii mașinii în flăcări au deschis portbagajul doar ca să își ia bagajul.

Acum, autoritățile se pare că s-au sesizat și vor să evite astfel de incidente pe viitor, asigurându-se că șoferii au la ei kit-ul de siguranță auto necesar. Între ce sume variază amenzile pentru șoferii echipați necorespunzător.

Citește și: Cât a plătit un bucureștean ca să își parcheze mașina în fața blocului. Pentru suma enormă a fost nevoit să facă credit la bancă

O mașină a luat foc în Pasajul Unirii din Capitală

Camerele de supraveghere din Pasajul Unirii au surprins momentul în care flăcările au izbucnit de sub capota maşinii cu pricina. Adulții au ieşit rapid din autovehiculul cuprins de flăcări, acolo unde se afla şi un bebeluş.

Niciunul dintre participanții la trafic nu a sărit în ajutorul victimelor. Şoferii fie s-au oprit şi au privit toată scena, fie au ieşit rapid din pasaj. Maşina a ars complet, iar fumul extrem de dens a îngreunat misiunea pompierilor.

Citește și: Incendiu de proporții în Voluntari, la un depozit. Sunt flăcări şi degajări mari de fum, iar din interior se aud explozii

Ce sumă trebuie să plătească cei care sunt prinși fără kit-ul de siguranță auto la ei

Din cauza evenimentului întâmplat recent, şoferii care nu au în maşină kit-ul de siguranţă auto vor risca amenzi aspre, potrivit Spynews. Autoritățile au luat această decizie, pentru că tot mai mulți români circulă fără echipamentele corespunzătoare unui autoturism.

Acest kit conține o trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii. În cazul în care șoferii nu îl au în mașină, aceștia riscă o amendă între 580 şi 725 de lei.

Citește și: De unde a pornit incendiul de la biserica din Constanța. Lăcașul a fost ars din temelii, 11 apartamente de lângă au fost distruse

Traficul prin Pasajul Unirii va fi sistat până joi

În plus, din cauza incidentului din Pasajul Unirii, traficul pe sensul de mers Universitate - Dimitrie Cantemir, va fi sistat până joi, potrivit Newsweek. Măsura a fost luată pentru ca reluarea circulaţiei să aibă loc în condiţii de maximă siguranţă.

Precum s-a menționat deja, traficul rutier a fost blocat, marţi dimineaţă, în Pasajul Unirii, după ce mașina cu pricina a luat foc. Aproximativ 20 persoane au fost evacuate de echipele de salvatori ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

La incident au acţionat opt autospeciale de stingere şi cinci de la SMURD. Se pare că în autoturismul care a luat foc erau doi adulţi şi un copil. Maşina era la mijlocul pasajului şi a ars complet.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Academicianul și scriitorul Eugen Simion s-a stins din viață. Avea 89 de ani... Cine este Ioana, fiica răposatului profesor Gheorghe Mencinicopschi. Aparițiile sale televizate sunt extrem de rare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x