Antena Căutare

Cât a plătit un bucureștean ca să își parcheze mașina în fața blocului. Pentru suma enormă a fost nevoit să facă credit la bancă

Un bucureștean a plătit o sumă uriașă pentru un simplu loc de parcare. Suma a fost atât de mare încât a ajuns să echivaleze cu o garsonieră, motiv pentru care cetățeanul a fost nevoit să facă credit la bancă. Cât a ajuns să coste un loc în sectorul cu cele mai multe parcări de reşedinţă.

Un colaj care ilustrează parcarea în Capitală.
Un bucureștean a plătit o sumă uriașă pentru un simplu loc de parcare. | Hepta

Primăria Capitalei a început să aplice o politică mai strictă în privința parcărilor din București, de la jumătatea lunii august a acestui an, potrivit Europa Liberă România.

Astfel, Primăria București a stabilit trei zone, iar fiecare zonă prevede un tarif specific, indiferent că este vorba de tarif orar sau de abonament pentru riverani, persoane fizice, juridice sau operatori economici din domeniu transportului.

De exemplu, în fiecare lună a anului, Primăria Sectorului 3 aduce la cunoștință locurile de parcare libere care pot fi atribuite, potrivit Buletin.de București. Deoarece există mai puține locuri de parcare decât solicitări, oamenii ajung să plătească chiar și câteva zeci de mii de lei pentru a se asigura că au unde să își parcheze mașina.

Citește și: Soferii nu vor mai putea parca gratis în centrul Bucureștiului. De când intră în vigoare măsurile drastice anunțate de autorități

Locurile de parcare, licitate de primărie. Cât se cere pentru cel mai scump loc de parcare

Primăria Sectorului 3 scoate la licitație locurile de parcare rămase libere. Din grija de a nu rămâne fără un spațiu pentru mașina lor, bucureştenii din sectorul cu cel mai scump loc de parcare ajung să plătească peste 30.000 de lei pe an. Aşa s-au câştigat aproximativ opt milioane de lei în ultimii doi ani, potrivit Spynews.

Cu toate că majoritatea locurilor din această zonă arată la fel, diferenţa este că unul dintre ele este cel mai scump din oraş. Dacă pentru un loc normal de parcare se achită 500 de lei pe an pentru a fi închiriat, pentru locul cu numărul 10 s-a licitat până la suma de peste 30.000 de lei. Ceea ce înseamnă o majorare uriașă față de suma alocată unei parcări în mod obișnuit.

Citește și: Lidia Buble și-a găsit mașina zgâriată în parcare. Cum a reacționat vedeta: „Mă doare sufletul puțin”

Un bucureștean a plătit o sumă care valorează cât o garsonieră

Tot în sectorul 3, un bucureştean a plătit 22.000 de lei pentru un loc de parcare, în fața blocului în care locuiește. Iar pentru bani, s-a văzut nevoit să facă credit la bancă. În schimb, alţii au reuşit să pună mâna pe un loc de doar câteva mii de lei.

„Am avut banii, dar cu greu i-am strâns. A fost soțul la licitație, a depus dosarul și ne-am dus, am licitat, 7.000 de lei a fost, dar e locul foarte mic. Nu ai unde. Trebuie să te chinui să parchezi, să te uiți să nu fie cineva acolo și domnul primar nu face nimic.", a declarat un locuitor din Sectorul 3, potrivit observatornews.ro, citat de aceeași sursă.

În Bucureşti, cele mai multe parcări de reşedinţă sunt în sectorul 3, acolo unde este pus la bătaie un loc la şase oameni. Cele mai puţine sunt în sectorul 1, acolo unde un loc este pus la dispoziţia a 25 de locuitori.

Citește și: Shia LaBeouf, surprins în ipostaze tandre într-o banală parcare. Cine e noua lui iubită, fiica unei actrițe faimoase

Iluzie optică virală. Puteți să zăriți fetița în primele 13 secunde? Iată unde se află de fapt... O mireasă nemulțumită de look-ul ei și-a lipit urechile de cap, chiar în ziua nunții. Cum arăta înainte de ideea inedită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x