Antena Căutare

Ghidul cumparatorului: Mercedes Clasa E (2002 - 2009)

Fabricat intre 2002 si 2009, Mercedes-Benz E Class W211 a fost un mare succes comercial al constructorului din Stuttgart. Chiar in anul lansarii, E Class a cucerit o cota de piata impresionanta - 40% in segmentul comparativ. Din punct de vedere al design-ului, a fost al doilea model care a adoptat cele 4 faruri, in continuare contestat de toti fanii marcii, dar care s-a dovedit a fi o miscare inspirata, E Class capatand astfel o identitate unica, care a fost continuata pana in 2009

La data lansarii, E Class W211 a fost o masina revolutionara, cu multe sisteme noi, in special legate de siguranta, dar si de un confort desavarsit. Printre solutiile noi adoptate, se numara suspensia independenta fata cu 4 brate, precum si cea spate, multibrat, construita din aluminiu. In standard, masina avea SBC (Sensotronic Brake Control), si binenteles ESP. Pentru E 500 (si optional pentru restul gamei), a fost introdusa suspensia activa AIRMATIC DC (Dual Control).

Ca orice produs nou lansat, E Class a avut de intampinat cateva provocari legate de fiabilitatea sistemelor, in special a celor electronice. Zgomotul suspensiei pe drumurile proaste a fost si el un motiv de plangeri din partea clientilor, insa toate s-au rezolvat pe parcurs sau odata cu face-lift-ul din 2006. Tot cu aceasta ocazie a fost introdus in standard sistemul PRE-SAFE, care are menirea de a activa masuri de protectie chiar dinaintea producerii accidentului.

Citeste restul pe topgear.ro!

GALERIE FOTO! China: Lamborghini Gallardo distrus cu ciocanele!... Probleme cu Nissan Leaf?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x