Antena Căutare

Ironie frantuzeasca: Posesorii de Dacia, asociati cu tiganii?

Dupa scandalul salutului romanesc si dupa valul de expulzari ale tiganilor din Franta, a venit randul celui mai succes brand romanesc sa faca obiectul unui atac direct la adresa romanilor. Este vorba despre Dacia, a carei evolutie este in mare parte datorata chiar investitiilor francezilor de la Renault.

In cursul acestui week-end, in presa franceza, a aparut o caricatura legata de evenimentul "Marele Picnic Dacia", eveniment la care au participat nu mai putin de 7.500 de francezi si peste 2.000 de autoturime Dacia.

In desesnul cu pricina sunt reprezentate doua persoane luate de politie si bagate in duba.

"Afara cu rromii!", tipa unul dintre oamenii legii. "Noi nu suntem rromi, facem parte din comunitatea Dacia", raspunde una dintre persoanele retinute.

Desi, aparent, ironizeaza participantii francezi la "Marele Picnic Dacia", de fapt, caricatura isi propune sa dea o lovitura imaginii Romaniei, punand semnul egal intre Dacia si tigani, respectiv intre comunitatea Dacia si comunitatile de tigani.

Desenul poate fi interpretat si ca o fina ironie la adresa politicii de expulzare a rromilor, politica ce a creat ample discutii si tensiuni atat in franta cat si in cadrul Uniunii Europene.

Sursa: Jurnalul National

FOTO! BlueOn, primul Hyundai full electric... Opel GTC - prezentare oficiala, inainte de Paris...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x