Antena Căutare

Ti-a expirat permisul? Iata ce iti trebuie pentru unul nou!

Asteptarea la cozi interminabile pentru obtinerea unui nou permis este acum de domeniul trecutului. Astfel, pentru obtinerea unui permis cu o noua valabilitate, va trebui sa te prezinti la ,,Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor’’, avand asupra ta urmatoarele documente.

Ti-a expirat permisul? Iata ce iti trebuie pentru unul nou! Galerie
permis auto expirat

Asteptarea la cozi interminabile pentru obtinerea unui nou permis este acum de domeniul trecutului. Astfel, pentru obtinerea unui permis cu o noua valabilitate, va trebui sa te prezinti la ,,Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor’’, avand asupra ta urmatoarele documente:

  • Act de identitate (in original si copie);
  • Fisa detinatorului permisului - care se poate descarca de pe Internet;
  • Dovada platii contravalorii permisului;
  • Permisul a carui preschimbare o soliciti - in original si copie (daca solicitarea preschimbarii o faci dupa expirarea valabilitatii permisului);
  • Fisa medicala permis auto (eliberata de o unitate autorizata) - din care sa rezulte ca esti apt pentru a conduce un autovehicul.

Ce este fisa medicala pentru permisul auto?

O fisa medicala pentru permis auto este un document care poate fi emis doar de catre o clinica specializata, al carei scop este de a determina daca persoana solicitanta este apta sau nu, din punct de vedere psihologic si medical, de a conduce autovehicule. Astfel, examinarile medicale care se fac in scopul schimbarii sau obtinerii unui permis auto nou se pot face doar in centre autorizate, care au un contract valabil cu sistemul de asigurari. Chiar si asa, sunt inca foarte multe persoane care nu stiu exact daca acest act este obligatoriu, ajungand la DRPCIV fara toate documentele necesare.

Ti-a expirat permisul? Iata ce iti trebuie pentru unul nou!

De aceea, pentru a veni in ajutorul celor care nu stiu exact cum sa obtina acest document, consideram ca este necesar sa clarificam tot ce tine de fisa medicala pentru permisul auto: care sunt actele necesare, care este pretul, dar si timpul de eliberare.

Cu ce acte trebuie sa te prezinti la clinica?

Pentru a obtine o fisa medicala pentru permisul auto, va trebui sa te prezinti la unitatea medicala pe care ai ales-o avand asupra ta urmatoarele documente:

  • Buletin / Carte de identitate;
  • Fisa de scolarizare - daca urmezi scoala de soferi;
  • Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B) in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;
  • Scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet);
  • Daca care porti ochelari, este indicat sa te prezinti cu acestia la unitatea medicala respectiva.

Ce pret are o fisa medicala permis auto?

Cu toate ca preturile pot sa varieze, la clinica autorizata StandardMed vei obtine fisa medicala pentru permisul auto intr-o ora si jumatate de la completarea formularelor, pentru doar 125 de Lei! Mai mult, in cazul in care acest interval este depasit, vei primi inapoi 50% din suma achitata!

Trebuie de asemenea sa stii ca o fisa medicala pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii.

Ti-a expirat permisul? Iata ce iti trebuie pentru unul nou!

Este fisa medicala pentru permisul auto obligatorie?

Acest document este necesar doar pentru permise cu o noua valabilitate, adica doar pentru schimbarea unui permis deja expirat sau obtinerea unui permis nou.

Iata in ce cazuri nu este necesara o fisa medicala:

  • daca permisul a fost pierdut;
  • daca permisul a fost furat;
  • atunci cand permisul s-a deteriorat;
  • in cazul in care titularul permisului si-a schimbat numele.
Noile sancțiuni din Codul Rutier bagă spaima în șoferi! Ce pățesc cei care comit nereguli la volan, de la 1 ianuarie... Mesaj de ultimă oră! De când își pot recupera românii taxa auto. Ce sunt îndemnați să facă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x