Antena Căutare

TopGear conduce prima Broscuta electrica din Romania

Inginerul Catalin Marinescu este atat de pasionat de verde incat nu s-a rezumat la a-si vopsi Broscuta intr-un verde electrizant. El si-a transformat Beetle-ul intr-o masina 100% electrica.

In 1885, Karl Benz se saturase de mersul cu trasura, cu caruta, cu brisca si cu alte mijloace de transport cu combustie balegoasa si s-a gandit el ca ar fi bine sa faca o masina – de fapt, prima masina. Multi ani mai tarziu, Ferruccio Lamborghini, desi era deja detinatorul a multor bijuterii automobilistice ale anilor '60, considera ca niciuna nu era tocmai pe placul lui si, chiar si dupa ce a modificat un Ferrari 250GT – spre marea nemultumire a domnului Enzo Ferrari, s-a decis ca cel mai mult i-ar conveni o masina facuta de manuta lui.

In istoria foarte recenta, Catalin Marinescu a avut o mica revelatie: “Dupa ce in ultimii ani am folosit tot felul de masini, si mai mari, si mai mici, si mai puternice, si mai lenese; toate folosind carburanti derivati din petrol, citind diverse articole tehnice, am tras concluzia ca viitorul masinilor este electric!” In urma acestei revelatii, omul nostru si-a luat frumusel un Beetle la mana a doua aflat intr-o stare absolut deplorabila, pe care la reconditionat si caruia i-a inlocuit relicva de sub capota cu un motor electric. Sa fim bine intelesi, nu zice nimeni ca pentru asta domnul Marinescu are o importanta similara pentru industria auto cu cea a domnilor mentionati mai sus, dar spiritul ingineresc si entuziasmul cu care a abordat acest proiect si zambetul permanent pe care il are cand vorbeste despre broscuta sa electrica denota, dupa mintea mea, un caracter similar cu cel al oamenilor care, de-a lungul timpului, au impins industria auto mai departe.

Citeste povestea integrala pe site-ul TopGear

Provocare: 20 de veliere contra unei masini electrice!... Cel mai performant Opel Astra diesel - 195 CP "BiTurbati"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x