Antena Căutare

Un senzor montat in parcari le poate spune soferilor daca si unde sunt locuri libere

Un britanic a inventat un senzor care poate fi plasat in parcari si le permite soferilor sa afle care este cel mai apropiat loc liber, relateaza The Argus.

Adrian Bone, in varsta de 52 de ani, si-a testat deja inventia care i-ar putea scapa pe soferi de problema gasirii unui loc de parcare.

Senzorul inventat de el are forma unei cutii de culoare gri si o dimensiune de sapte centimetri. Acesta se plaseaza in parcari si, cu ajutorul unui telefon mobil, soferii afla daca exista locuri libere si care sunt cele mai apropiate de ei.

Dispozitivul lui Adrian Bone poate inregistra si cat de mult sta o masina parcata si ii identifica automat pe soferii care trebuie taxati pentru ca depasesc timpul alocat. De asemenea, senzorii inventati de britanic au capacitatea de a alerta autoritatile atunci cand cineva parcheaza ilegal. Astfel, dispozitivul inlocuieste persoanele angajate de administratiile locale pentru a gestiona parcarile din orase.

Adrian Bone vrea sa primeasca aprobarea de a instala sapte astfel de senzori in orasul in care locuieste si spera sa convinga autoritatile locale ca inventia lui reprezinta si o reducere a cheltuielilor.

Foto: 1casa.com

Tuning de casa: Volkswagen Polo R Line... Franta: Inmatricularile Dacia au scazut cu 23% in primele cinci luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x