Căutare Live

Autobuzele școlare, introduse în premieră în Alba Iulia

Autobuze şcolare vor fi introduse în premieră pentru fluidizarea traficului în Alba Iulia în cadrul unui proiect implementat.

Autobuze școlare în Alba Iulia

Pentru început, la Şcoala Generală Nr.7 din Alba Iulia, unde 40% dintre elevi sunt aduşi dimineaţa la cursuri cu maşini de către părinţi, vor fi introduse autobuze școlare.

"Începem cu Şcoala Nr.7. Avem un număr total de 1.093 de elevi, pe două schimburi. De dimineaţă sunt 788 de elevi. Am discutat cu Comitetul de Părinţi, cu conducerea şcolii. Declară 312 de părinţi că vin cu copiii cu maşina la şcoală", a anunţat, joi, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul.

Astefel, vor fi introduse autobuze şcolare care vor prelua elevii din staţiile de autobuz de pe traseele ce vor fi stabilite de comun acord.

"Urcarea în autobuze se va face pe baza unui card care atestă calitatea de elev. Elevii vor fi însoţiţi în autobuz de cel puţin un poliţist local. Poliţiştii asistă elevii la urcare şi coborâre din autobuz şi la trecerile de pietoni", a menţionat Voicu Paul.

Elevii din clasele 0 şi I vor face excepție. Aceștia vor putea fi aduşi în continuare cu maşina de către părinţi, pe baza unui tichet special de acces în zonă.

"Ne vom extinde cu acest proiect pilot şi în alte unităţi de învăţământ, respectiv Şcoala nr. 1 şi Şcoala nr.3", a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia.

Citește și: Anchetă a Poliţiei din Alba, după ce un copil de nouă ani a căzut cu o poartă de fotbal, pe terenul unui local din Aiud; poarta nu ar fi fost asigurată la sol

Citește și: Un martor, dezvăluiri cutremurătoare despre militarul mort de la Alba Iulia: ”L-a aruncat de acolo ca pe o păpușă!”

Citește și: Un maidanez a devenit erou în Alba Iulia, după ce a salvat o femeie! „Lătra și îmi arăta locul...”

Ai puterea să nu-ți dea lacrimile? Doamne, cum interpretează acest copilaș faimoasa poezie ”Nu plânge, Maică Românie!”... Top 3 decorațiuni interioare perfecte pentru casa ta...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri