Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Cum și când se depun contestațiile la Bacalaureat 2018 Sesiunea Toamnă

REZULTATE BAC 2018 Sesiunea Toamna. După ce vor finaliza și probele orale de la Bacul din Toamnă, elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune, la fel ca în sesiunea anterioară, contestații. 

contestatii Bacalaureat 2018 Sesiunea Toamna

REZULTATE BAC 2018 Sesiunea Toamna. După ce vor finaliza și probele orale de la Bacul din Toamnă, elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune, la fel ca în sesiunea anterioară, contestații.

UPDATE: 31 august 2018, ora 21:00. S-au AFIȘAT NOTELE DE LA BACUL DIN TOAMNĂ. Vezi aici ce ce notă ai luat!

Elevii care susțin Bacul din Toamnă trebuie să depună contestațiile în ziua în care se afișează rezultatele. Deoarece primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2018, sesiunea de toamnă vor fi afișate pe 1 septembrie, până la ora 16.00, contestațiile se vor depune între orele 16:00 - 20:00. Ca în fiecare sesiune de Bacalaureat, cele mai multe constestații sunt depuse la proba de Limba și Literatura Română.

Spre exemplu, la sesiunea de Bacalaureat din iunie- iulie, din totalul de peste 44.400 de contestații care au fost înregistrate la prima sesiune a Examenului Național de Bacalaureat, la Limba Română au fost depuse 18.705.

Potrivit Ministerului Educației, rata de promovabilitate pentru examenul de Bacalaureat 2018, înaintea contestaţiilor, sesiunea din vară, a fost de 67,7%, cu câteva procente mai scăzută faţă de anul 2017, când era de 71,4 %.

Cum și când se depun contestațiile

Procedura este următoarea: contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat, adică 1 septembrie, între orele 16 și 20 după publicarearea rezultatelor la Bacalaureat la Bacalaureat 2018 pe edu.ro și la avizierele liceelor. Vă reamintim că A1.ro va publica rezultatele de la Bacalaureat 2018, sesiunea august-septembrie, de îndată ce vor apărea pe bacalaureat.edu.ro.

Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează. Iată, mai jos, un exemplu de formular de contestație, care se completează pentru a contesta nota de la Bacalaureat.

Cum și când se depun contestațiile la Bacalaureat 2018 Sesiunea Toamnă

Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.

Cum se face reevaluarea lucrărilor la BACALAUREAT 2018

Comisiile judeţene/ a municipiul Bucureşti / regionale de contestaţii reevaluează lucrările primite şi acordă note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Recomandari