Antena Căutare

Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență. Care a fost mesajul emoționant transmis de apropiați: „Este dureros”

Boala actorului american s-a agravat, acesta fiind diagnosticat, în prezent, cu demență, potrivit celui mai recent anunț semnat de familia sa pe rețelele sociale. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba.

bruce willis, într-un costum negru, cu o cămașă albă, descheiată la nasturi Galerie
Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență. Care a fost mesajul emoționant transmis de apropiați: „Este dureros” | Shutterstock

Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, a fost diagnosticat, în primăvara anului 2022, cu afazie, o boală neurodegenerativă care provoacă probleme ale vorbirii, potrivit BBC. Între timp, boala s-a agravat, iar actorul a primit un diagnostic precis.

Citește și: Bruce Willis, imagini adorabile alături de fiica sa de 10 ani. Actorul ia lecții de dans de la micuță după diagnosticul de afazie

Actorul american Bruce Willis suferă de demență frontotemporală

Potrivit mesajului publicat pe rețelele sociale, familia celebrului actor a transmis că Bruce Willis suferă de demență frontotemporală, adăugând că este „o ușurare să avem, într-un final, un diagnostic clar”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Același mesaj a fost semnat de soția sa, Emma Heming, cele două fiice și de fosta soție, Demi Moore, alături de cele trei fiice pe care le are cu ea, care au publicat postarea pe conturile sale de Instagram.

Citește și: Ce este demența frontotemporală și cum se manifestă această afecțiune. Bruce Willis a fost diagnosticat cu această boală

De asemenea, familia lui Willis a mai transmis că speră ca rolul jucat de mass-media să contribuie la o mai bună recunoaștere a acestei boli, dar și la eforturi pentru tratarea ei:

„Bruce și-a folosit mereu vocea pentru a-i ajuta pe alții și pentru a ajuta la conștientizarea unor probleme importante, și în public dar și în privat. Știm în inimile noastre că dacă ar putea astăzi să o facă, ar încerca să aducă această boală debilitantă în atenția lumii și ar încerca să creeze o conexiune cu cei care se confruntă cu ea.”, potrivit Digi24.

Demența frontotemporală este o formă mai rară a bolii, care declanșează probleme de comportament și vorbire. Printre simptome se numără și dificultăți de mișcare, pierderea controlului funcțiilor fiziologice de urinare sau defecare și slăbiciune musculară.

Citește și: Bruce Willis, primele imagini după diagnosticul care i-a încheiat cariera. Ies la iveală noi detalii despre starea lui de sănătate

Bruce Willis este cunoscut pentru rolurile sale în filmele de acțiune

Bruce Willis a devenit cunoscut pentru rolurile memorabile în filmele de acțiune, cel mai celebru fiind cel din seria de filme „Die Hard”, în care l-a interpretat pe John McClane, începând din 1988 și până în 2013, potrivit sursei citate mai sus.

Cariera lui Bruce Willis a cunoscut o ascensiune datorită rolului principal din serialul „Moonlighting”, produs de postul ABC şi în care a jucat alături de Cybill Shepherd.

Printre celelalte producţii de succes din filmografia starului hollywoodian se află pelicule precum „The Last Boy Scout” (1991), „Pulp Fiction” (1994), „12 Monkeys” (1995), „Last Man Standing” (1996), „The Fifth Element" (1997), „Armageddon” (1998), „The Sixth Sense” (1999), „Hart's War” (2002), „Tears of the Sun” (2003), „Hostage” (2005), „Lucky Number Slevin” (2006), „Surrogates” (2009), „Moonrise Kingdom” (2012), „Rock the Kasbah” (2015) şi „Motherless Brooklyn” (2019).

Bruce Willis a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, câştigând un premiu pentru rolul din serialul „Moonlighting”, şi de trei ori la premiile Primetime Emmy, obţinând două trofee pentru rolurile din „Moonlighting" şi „Friends”, potrivit sursei menționate mai sus.

În plus, actorul american a fost recompensat şi cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2006.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Ce a făcut un bărbat din Gorj pentru a-și impresiona iubita de Valentine's Day. Imaginile au ajuns virale VIDEO... Imagini fără precedent cu epava Titanicului ies la iveală acum. Ce a dezvăluit oceanograful care a găsit rămășițele în 1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x