Antena Căutare

Calendar ortodox 12 septembrie 2019. Cinstirea Sfântul Mucenic Avtonom

Credincioșii creștini îl cinstesc astăzi pe Sfântuș Mucenic Avtonom, episcop în Italia. Calendar ortodox 12 septembrie.

Credincioșii creștini îl cinstesc astăzi pe Sfântuș Mucenic Avtonom, episcop în Italia. Calendar ortodox 12 septembrie.

Sf Avtomon a fost episcop în Italia dar a părăsit țara și s-a mutat în Bitinia (Aasia Mică). Aici a adus mulți păgăni la creștinism, a ridicat o biserică și a predicat cuvântul lui Dumnezeu până în Lykaonia și Isauria.

Acesta ajunge să se retragă la Claudiopolis, la Marea Neagră, din cauza ordinului de arestare a îmmpăratului Dioclețian. Întorcăndu-se mai apoi la Soreus l-a înălțat pe Cornelius la treaptă de episcop. A plecat după acestea să predice în Asia, iar la întoarcerea din Asia a predicat în împrejurimile Soreusului, la Limna. Și aici, sfântul a luminat pe mulți cu Lumina Sfintei Evanghelii.

Unii dintre păgâni, cuprinși fiind de invidie și ură, au venit la Soreus, au năvălit în Bierica Sfîntului Arhanghel Mihail în timpul slujirii Sfintei Liturghii și l-au ucis pe Sfântul Avtonom în altar, și alături el mulți alți creștini care se aflau în biserică. Diaconiță Măria a scos mai apoi trupul sfântului de sub o grămadă de dărâmături îngropându-le.

Calendar ortodox 12 august 2019. În acestă zi se mai face cinstirea:

-Sfântului Mucenic Curnut, episcopul Iconiei;
-Sfântului Mucenic Teodor;
-Sfinților Mucenici Machedonie, Tatian și Teodul;
-Sfântului Mucenic Iulian cel din Galatia;
-Cuviosului Daniil cel din Tasios

Troparul Sf Avtonom, 12 septembrie: Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Avtonom, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Citește și: Înălțarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. Poezia care alină orice suferință

Lucrau mână-n mână și înmatriculau mașini cu grave probleme tehnice. Se fac percheziții la sediile RAR din toată țara... "Slofie-urile", noile "selfie-uri" pe care doar iPhone 11 le face. Ultimul gadget de la Apple, furor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x