Antena Căutare

#100 de zile de vară! Brutăria din Sântimbru a devenit un adevărat obiectiv turistic datorită pitei delicioase

În România, sunt locuri în care nu te uiţi la cât dai pe o pâine, pentru că gustul contează cel mai mult! Aşa este brutăria din Sântimbru, care a devenit un adevărat obiectiv turistic datorită pitei delicioase care se coace acolo.

În România, sunt locuri în care nu te uiţi la cât dai pe o pâine, pentru că gustul contează cel mai mult! Aşa este brutăria din Sântimbru, care a devenit un adevărat obiectiv turistic datorită pitei delicioase care se coace acolo.

Şi, dacă tot avem la dispoziţie 100 de zile de vară, n-ar strica să dăm o fugă în Alba, ca să gustăm măcar din pâinea care a ajuns celebră în toată lumea. Bătută bine după ce este coaptă într-un cuptor ars, tradiţional, pita de Sântimbru este un produs care a ajuns cel puţin o dată pe masa românilor din toate colturile ţării. Şi dacă au gustat-o, au continuat să o caute pe rafturile magazinelor.

O pâine care ajunge şi peste graniţă, coaptă în cuptor ars

Gustul pitei de Sântimbru nu se compară cu nimic altceva. Şi asta pentru că cei care o produc nu se abat de la reţeta tradiţională, veche de peste un secol.

„Undeva din pita pe care o facem noi, local merge undeva la 20 la sută, restul o vindem la turişti. Pâinea noastră a ajuns în Australia, a ajuns în Statele Unite, pe tot globul a ajuns pâinea noastră. Gustul adevărat românesc, spun producătorii.

Dacă întrebi un copil din Sântimbru care este alimentul preferat, îţi va răspunde fără ezitare: pita. Mai ales că unii dintre ei au învăţat cum se face.

Brutăria din Sântimbru a devenit în ultima perioadă punct de atracţie turistică. O agenţie de turism a transformat-o în obiectiv turistic, după ce mai mulţi clienţi s-au arătat interesaţi de modul în care se face cea mai gustoasă pită. Şi nimeni nu pleacă de aici până nu o gustă.

Ce a fost şi ce va mai fi în cele 100 de zile de vară ? Ai programul complet aici >>

#100 de zile de vară! Peisaje care îţi tăie răsuflarea şi cel mai pur AER din România! Colibița, satul de la poalele Mun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x