Antena Căutare

#100 de zile de vară! Brutăria din Sântimbru a devenit un adevărat obiectiv turistic datorită pitei delicioase

În România, sunt locuri în care nu te uiţi la cât dai pe o pâine, pentru că gustul contează cel mai mult! Aşa este brutăria din Sântimbru, care a devenit un adevărat obiectiv turistic datorită pitei delicioase care se coace acolo.

În România, sunt locuri în care nu te uiţi la cât dai pe o pâine, pentru că gustul contează cel mai mult! Aşa este brutăria din Sântimbru, care a devenit un adevărat obiectiv turistic datorită pitei delicioase care se coace acolo.

Şi, dacă tot avem la dispoziţie 100 de zile de vară, n-ar strica să dăm o fugă în Alba, ca să gustăm măcar din pâinea care a ajuns celebră în toată lumea. Bătută bine după ce este coaptă într-un cuptor ars, tradiţional, pita de Sântimbru este un produs care a ajuns cel puţin o dată pe masa românilor din toate colturile ţării. Şi dacă au gustat-o, au continuat să o caute pe rafturile magazinelor.

O pâine care ajunge şi peste graniţă, coaptă în cuptor ars

Gustul pitei de Sântimbru nu se compară cu nimic altceva. Şi asta pentru că cei care o produc nu se abat de la reţeta tradiţională, veche de peste un secol.

„Undeva din pita pe care o facem noi, local merge undeva la 20 la sută, restul o vindem la turişti. Pâinea noastră a ajuns în Australia, a ajuns în Statele Unite, pe tot globul a ajuns pâinea noastră. Gustul adevărat românesc, spun producătorii.

Dacă întrebi un copil din Sântimbru care este alimentul preferat, îţi va răspunde fără ezitare: pita. Mai ales că unii dintre ei au învăţat cum se face.

Brutăria din Sântimbru a devenit în ultima perioadă punct de atracţie turistică. O agenţie de turism a transformat-o în obiectiv turistic, după ce mai mulţi clienţi s-au arătat interesaţi de modul în care se face cea mai gustoasă pită. Şi nimeni nu pleacă de aici până nu o gustă.

Ce a fost şi ce va mai fi în cele 100 de zile de vară ? Ai programul complet aici >>

#100 de zile de vară! Peisaje care îţi tăie răsuflarea şi cel mai pur AER din România! Colibița, satul de la poalele Mun...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x