Antena Căutare

„Focul verde” – o nouă serie de reportaje marca Observator, la Antena 1

Europa trece la verde, iar România o urmează. Fără cărbune până în 2032 și-au propus guvernanții prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). România ar trebui să treacă la surse de energie regenerabile, însă deocamdată cele mai utilizate resurse rămân cărbunii și gazele. Iată care sunt temele importante cuprinse în reportajele „Focul verde”, marca Observator.

„Focul verde” – o nouă serie de reportaje marca Observator, la Antena 1
„Focul verde” – o nouă serie de reportaje marca Observator, la Antena 1 | Antena 1

Cât îi costă pe români trecerea la verde, cum vor fi taxate maşinile care poluează, dar şi ce investiţii sunt necesare în sursele de energie regenerabilă, toate aceste întrebări îşi vor găsi răspunsurile în cadrul Observator 19:00, în seria „Focul verde”, la Antena 1.

Este o tranziţie energetică deloc uşoară şi ieftină, în schimb obligatorie. O estimare a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă arată că, pentru a pune pe picioare un sistem care să producă energie din resurse regenerabile până în 2050, sunt necesare investiţii de 13.000 de miliarde de dolari la nivel global doar pentru consolidarea reţelelor de transport şi distribuţie a energiei, iar România nu este nici pe departe cea mai modernă țară la acest capitol.

Citește și: „Generaţia sub presiune. Greu de mic”, reportaje despre ucigașul tăcut al copiilor din România – OBEZITATEA, la Observator 19

În România, renunţarea bruscă la energia din surse tradiţionale a provocat un deficit, acoperit din importuri, evident, la preţuri mai mari. Facturile au explodat şi din cauza taxei pe poluare, care s-a triplat în ultimele luni şi a ajuns la un record. Mai mult, unele categorii profesionale vor rămâne pe drumuri.

Ce presupune această tranziţie, telespectatorii vor afla urmărind „Focul verde”, o nouă serie de reportaje marca Observator. OBSERVATOR. Despre Oameni. Știrile așa cum trebuie să fie.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x