Generația Pierdută, episodul 10. Povestea Vioricăi, fata care se mândrește că vine din România

 

Americanii au numit-o Veronica Magreta. Au crescut-o peste ocean, cu personaje Disney, sărbători americane şi cântece în limba engleză. Dar acum, ea îşi spune Viorica Culea - e numele dat la naştere de bunicul ei,Viorel.

Viorica s-a născut în 1994, în Brăila, după nouă luni în care mama ei a ţinut sarcina ascunsă. A fost părăsită în spital şi a ajuns apoi în
orfelinat. Acolo au găsit-o părinţii ei adoptivi. Au ales-o dintre zecile de copii abandonaţi şi au dus-o cu ei în Statele Unite.
Dar, când au trecut anii, Viorica a început să simtă că e româncă. "Întotdeauna am fost mândră de România, mândră să fiu româncă", spune ea.

Peste ocean, a început să înveţe româneşte şi să-şi caute mama naturală. A găsit-o, însă cea care i-a dat viaţă nu vrea să o cunoască sau să-i
răspundă. Viorica o iartă şi speră încă să se apropie de ea. Până atunci, se consolează cu scrisorile de la bunicul său, Viorel. Măcinat de regrete,bătrânul îşi cere iertare că nu a păstrat-o acasă, în România. Şi aşteaptă să o strângă în braţe. "O iubesc şi o aştept acasă! O iubesc! Mă gândesc mereu la ea! "

Urmăriţi povestea Vioricăi diseară, la Observator 19.00

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe