Antena Căutare

Anunț oficial! Când va funcționa linia de cale ferată care va face legătura între Gara de Nord și aeroportul Henri Coandă

Fostul ministru al transporturilor, Lucian Șova a anunțat  joi când va funcționa trenul care va face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă!

Fostul ministru al transporturilor, Lucian Șova a anunțat joi când va funcționa trenul care va face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă!

Acesta ne promite că în 2020 toți bucureștenii , cetățenii din provincie sau turiștii străini vor putea călători civilizat cu trenul pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni.

„Am licitație cu câștigător dat pentru amplasarea de dublare de cale ferată, am studiul de fezabilitate deja primit, recepționat, în 3 săptămâni lansăm licitație pentru utilaje pentru a se lucra simultan la fiecare stâlp”, a spus ministrul, despre un proiect „despre care nimeni nu crede că se va finaliza”, citează Mediafax.

Ministrul a vorbit și despre proiectul de metrou București-Otopeni, unde a spus că se confruntă cu greutăți și care va fi realizat în parte cu finanțare UE și în parte cu finanțare din partea Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei (JICA).

„Comisia Europeană, directoratul care are grijă de fondurile UE în România, după ce au deja confinanțare cu banca japoneză de 300 milioane de euro au aflat că metroul e bun doar până la stația Tokyo. Și îngerul nostru păzitor care are grijă de noi și ne vorbește despre fonduri europene a spus că e bine așa. Nu dau nume că acolo nu e pe persoană fizică, e directoratul CE. Am propus băncii japoneze să cofinanțeze cealaltă porțiune de metrou. Dacă puneam grămădă banii europeni cu cei japonezi nu mai știam după ce procedură să facem licitația. Ne-au făcut un serviciu cei de la Bruxelles că ne-au rupt în două proiectul. Acum e doar până la mall”, a spus ministrul.

În sectorul 1 între DN1 și Complexul Comercial Băneasa va exista o stație numită Tokyo.

Tokyo este o stație care se va afla Sectorul 1, între DN1 și Complexul Comercial Băneasa. Termenul estimat de punere în funcțiune este a doua jumătate a anului 2021.

CFR SA va publica două licitații ce prevăd selectarea unui consultant, precum și selectarea constructorului pentru derularea serviciilor de proiectare și execuție lucrări în vederea modernizării liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București, scrie ClubFeroviar. Legătura feroviară ar trebui să fie gata până în iunie 2020 când se vor ține meciurile în cadrul Euro și foarte mulți sunt sceptici că se va reuși.

Prima licitație face referire la contractarea serviciilor de proiectare și execuție lucrări aferente obiectivului de investiții “Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București, iar cea de-a doua se referă la contractarea serviciilor de consultanță și supervizare a proiectării și execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiți

Data estimată pentru publicarea anunțului de participare este 24 decembrie 2018. Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preț. Tot în criteriul de atribuire, propunerea tehnică va avea o pondere de 60%, iar prețul ofertei va avea o cotă de 40%.

CFR SA estimează că durata contractului va fi de 14 luni pentru proiectare și execuție lucrări, din care două luni proiectare și 12 luni execuție lucrări. Perioada de garanție va fi de 60 de luni.

Nevasta descoperă că soţul are o amantă şi îi oferă un cadou surpriză de neuitat chiar de ziua lui... Informații noi despre cazul militarului mort la Alba Iulia! Linia nu trebuia să fie electrificată. Cine este de vină?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x