Antena Căutare

Care e cel mai bine plătit loc de muncă în aviație. O meserie o întrece pe cea de pilot la capitolul salariu

Se pare că nu doar piloții sunt plătiți excelent în aviație. Află din rândurile de mai jos care e, de fapt, meseria din aeroport considerată cea mai bănoasă!

Care e cel mai bine plătit loc de muncă în aeroport. O meserie o întrece pe cea de pilot la capitolul salariu Galerie
Care e cel mai bine plătit loc de muncă în aeroport. O meserie o întrece pe cea de pilot la capitolul salariu | Shutterstock

Comparatorul de salarii realizat de către Ejobs, Salario, a studiat salariile diferitelor meserii care se regăsesc în aeroport și a descoperit că există un loc de muncă în aviație mult mai bine plătit decât cel de pilot. Iată despre care este vorba!

Citește și: Grevă japoneză în rândul angajaților din sistemul sanitar și asistență socială. Care este motivul

Care este profesia plătită mai bine decât cea de pilot. Se primesc și multe sporuri

Un manipulant de marfă câștigă lunar 2.800 de lei net, un agent care se ocupă de clienți primește 3.800 de lei pe lună, în vreme ce un însoțitor de bord are lunar 4.500 de lei, arată datele Salario, comparatorul de salarii realizat de către Ejobs, citate de Libertatea

Concomitent, un pilot câștigă 7.000 de lei, iar un controlor de trafic aerian 9.000 de lei, arată datele.

„Unul dintre cel mai bine plătite joburi din cadrul aeroporturilor este cel de controlor trafic aerian. Deși ai nevoie de experiență anterioară pentru a ajunge la un salariu peste medie, chiar și cel oferit începătorilor nu este de neglijat.”, a spus Roxana Drăghici, directorul de vânzări al eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare de forță de muncă din țară, citată de sursa menționată mai sus.

Pe lângă salariile fixe câștigate, aceștia mai primesc și diverse sporuri, precum cel de muncă în condiții grele, de vechime, de muncă în ture sau de complexitatea dirijării.

Doritorii trebuie să știe că există o concurență mare pe fiecare loc de muncă deschis de un aeroport

Aceste joburi necesită o mare specializare, însă aeroporturile oferă o varietate de locuri de muncă vacante, având în vedere că în prezent, companiile aeriene și turismul și-au reluat activitatea la capacitate maximă.

Totuși, doritorii trebuie să țină cont că există o concurență mare pe fiecare loc de muncă deschis de un aeroport, mai spune Roxana Drăghici, citată de Libertatea.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 30.000 de locuri de muncă în România. Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor furnizate de către utilizatori. Până în prezent, peste 550.000 de specialiști și-au introdus veniturile.

Citește și: Mai multe analize medicale gratuite pentru români. Când se vor deconta și ce includ

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x