Antena Căutare

Ce animale de companie preferă românii

Românii dețin peste 10 milioane de animale de companie, cele mai răspândite fiind câinii și pisicile.„În România există peste patru milioane de câini, patru milioane de pisici și două milioane de pești. Din totalul numărului de câini, credem că 1-1,5 milioane sunt maidanezi, restul sunt câini de curte sau de apartament. Una din patru familii din Romania are un câine”, explică reprezentanții lanțurilor de pet-shopuri.

Românii dețin peste 10 milioane de animale de companie, cele mai răspândite fiind câinii și pisicile. „În România există peste patru milioane de câini, patru milioane de pisici și două milioane de pești. Din totalul numărului de câini, credem că 1-1,5 milioane sunt maidanezi, restul sunt câini de curte sau de apartament. Una din patru familii din Romania are un câine”, explică reprezentanții lanțurilor de pet-shopuri.

Topul celor mai populare animale de companie este completat de păsări (peruşi, papagali - 11%), peşti (10%) şi iepuri (4%). Conform studiului iSense Solutions, 29% dintre persoanele care deţin animale de companie au doar câini, în timp ce 22% au doar pisici.

Indiferent daca erau proprietari de câini din București sau din restul țării, toți cei care au participat la studiu și au declarat că iubesc mai mult câinii tindeau să fie mai energici, mai vioi cu o fire mai deschisă.

Cea mai surprinzătoare descoperire a fost aceea că iubitorii de pisici au obținut note mai mari la testele de măsurare a coeficientului de inteligență, comparativ cu iubitorii de câini.

Nu ai un animal pe care să îl răsfeți așa cum merită? Aruncă o privire la cele peste 4000 de anunțurile din categoria animale de companie de pe Lajumate.ro.

5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți cumperi propria casă... Unde se află cele mai scumpe apartamente din București?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x