Antena Căutare

5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți cumperi propria casă

Cei care își cumpără pentru prima dată o locuință își îndeplinesc un vis, acela de a deține o proprietate în care să se simtă ca acasă. Odată ce te-ai hotărât că acesta este momentul potrivit pentru a cumpăra o casă, iată o listă cu 5 lucruri pe care trebuie să le faci:

Cei care își cumpără pentru prima dată o locuință își îndeplinesc un vis, acela de a deține o proprietate în care să se simtă ca acasă.

Odată ce te-ai hotărât că acesta este momentul potrivit pentru a cumpăra o casă, un apartament sau o garsonieră, iată o listă cu 5 lucruri pe care trebuie să le faci:

1. Urmărește cheltuielile cu exactitate

Pentru a înțelege cu adevărat cât te costă să deții o casă în București,de exemplu, trebuie să urmărești cheltuielile lunare, de la alimente, facturi, până la divertisment. Notează-ți pe hârtie, sub forma unei foi de calcul, pe cei ai cheltuit baniii din luna respectivă.

2. Stabilește un buget fix

După ce ai înțeles ce se petrece cu cheltuielile din fiecare lună îți poți stabili un buget fix, iar ceilalți bani pot ajunge într-un cont de economii.

3. Găsește un bun agent imobiliar

Trebuie să găsești un agent care să cunoască foarte bine piața imobiliară și care să înțeleagă dorințele și nevoile pe care le ai. Este foarte important și istoricul fiecărui agent în parte pentru a ști cât de bun este în meseria pe care o are.

â

4. Hotărăște ce ai nevoie și ce îți dorești în noua casă

Nimeni nu știe exact cum arată casa pe care o vrea până nu începe să vizioneze tot mai multe locuințe. Poți alege să te muți în capitală sau îți poți achiziționa o casă în Sibiu, de exemplu. Dacă achiziționezi pentru prima dată o casă îți faci o listă de dorințe pentru prima vizionare, iar ușor-ușor vei înțelege că trebuie să te mulezi după ofertele pieței.

5. Spune-i agentului care sunt așteptările pe care le ai

După ce lista de dorințe este tot mai restrânsă trebuie să vorbești cu agentul pe care l-ai ales. Comunicarea cu acesta este foarte importantă pentru că altfel riști să cumperi casa greșită.

.

Gata! Acum ești pregătit să îți achiziționezi propria locuință. Ce mai rămâne de făcut? Hai să aruncăm o privire printre cele peste 150.000 de anunțuri de pe HomeZZ.ro,cel mai mare site de anunturi imobiliare.

O tânără și-a aplicat câteva picături de APĂ DE GURĂ pe picioare! A așteptat jumătate de oră, iar rezultatul i-a uimit p... Ce animale de companie preferă românii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x