Antena Căutare

Ce i-au interzis medicii cu desăvârșire lui Papa Francisc, după operația la nivelul abdomenului. Câte zile va mai sta internat

După operația de trei ore, suferită de Papa Francisc în decursul zilei de miercuri, medicii au declarat că intervenția chirurgicală a decurs bine. Cu toate acestea, doctorii și-au luat toate măsurile de precauție în ceea ce priveșe starea de sănătate a Suveranului Pontif. Iată ce i-au interzis!

Ce i-au interzis cu desăvârșire medicii lui Papa Francisc, după operația la nivelul abdomenului. Câte zile va mai sta internat Galerie
Ce i-au interzis cu desăvârșire medicii lui Papa Francisc, după operația la nivelul abdomenului. Câte zile va mai sta internat | Profimedia

Papa Francisc a fost operat la abdomen, miercuri, sub anestezie generală, după ce în ultimele zile a acuzat dureri de stomac. Echipa medicală a Suveranului Pontif a decis că operația este necesară pentru a trata o problemă „recurentă, dureroasă și agravată” la nivelul intestinului.

Procedura, care a constat în absorbirea unor „aderențe” dureroase de pe peretele abdominal, a avut loc, după ce, în iulie 2021, a suferit o operație la colon, din cauza unei inflamații a intestinului gros.

Citește și: Papa Francisc, operat de urgență, în decursul zilei de astăzi. Ce spune Vaticanul despre starea lui de sănătate

Ce i-au interzis medicii lui Papa Francisc, după operația suferită la nivelul abdomenului

Acum, după ultima operație, Papa Francisc se simte bine, însă medicii i-au interzis mai multe activități Suveranului Pontif.

Printre acestea se numără și ridicatul din pat pentru a rosti rugăciunea și a binecuvânta mulțimea de la fereastra rezervei sale din spitalul Gemelli, în cadrul tradiționalei rugăciuni Angelus, asta pentru a evita eforturile care pun tensiune asupra muşchilor peretelui abdominal.

„Nu are febră, toate funcţiile cardio-respiratorii sunt normale.”, a precizat Sergio Alfieri, chirurgul care l-a operat pe Papa Francisc, citat Agerpres și Digi24./„Papa Francisc nu are nicio problemă cardiacă în acest moment, nu a avut niciodată una în trecut (...) aşa că inima este în regulă.”, a mai adăugat medicul, citat de cele două surse menționate anterior.

Chirurgul care l-a operat a mai amintiti că, după o astfel de intervenție, internarea durează între patru și cinci zile, însă speră să îl poată convinge pe Papa Francisc să rămână până săptămâna viitoare:

„În general, după o intervenţie de acest gen, internarea durează patru-cinci zile. Sperăm să-l convingem să rămână toată săptămâna viitoare, pentru că această recuperare în spital îi va permite să se întoarcă la muncă cu mai multă forţă şi în siguranţă.”, a mai adăugat chirurgul, citat de sursele menționate mai sus.

Cu toate acestea, medicul Sergio Alfieri a mai precizat că decizia externării îi va aparține, în cele din urmă, Suveranului Pontif, mai ales că are responsabilități și activități în calitate de şef de stat şi lider al credincioşilor catolici.

Așadar, Suveranul pontif va trebui să petreacă mai multe zile la cel de-al zecelea etaj al unei clinici medicale supranumite „spitalul papilor”, în aceeaşi rezervă care a fost utilizată de mai multe ori şi de Ioan Paul al II-lea.

Vaticanul a mai anunţat că toate audienţele private şi generale ale Papei au fost anulate până la data de 18 iunie.

Citește și: Papa Francisc a fost operat timp de trei ore. Care este starea lui de sănătate și ce au precizat medicii

Vestea tulburătoare care l-ar fi împins pe Stephan Pelger la gestul de a-și pune capăt zilelor. Ce tocmai aflase designe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x