Antena Căutare

Ce sancțiuni s-au dat după incidentele de la meciul România-Kosovo. Anunțul Jandarmeriei

Jandarmeria Română a anunţat ce sancţiuni au dat după incidentele care au avut loc ieri seară, la meciul dintre România şi Kosovo.

Meciul România - Kosovo 2-0 a fost marcat de incidente în tribune
Meciul România - Kosovo 2-0 a fost marcat de incidente în tribune | Shutterstock

Meciul de fotbal din preliminariile EURO 2024 a fost întrerupt timp de 50 de minute din cauza grupării „Uniţi sub tricolor”. Potrivit as.ro, o parte din fanii români au afişat mesaje cu conotaţie politică şi au scandat „Serbia, Serbia”.

Citește și: VIDEO! România - Kosovo 2-0. O victorie muncită pentru tricolori! Meciul s-a văzut LIVE pe Antena 1 și online în AntenaPLAY!

Anunţul Jandarmeriei

Jandarmeria a anunţat că s-au dat 17 amenzi în valoare totală de 8.000 de lei şi s-au întocmit trei acte de sesizare către organele abilitate, în conformitate cu prevederile legale. De asemenea, 485 de persoane care au făcut parte din grupul de suporteri au fost identificate.

După întreruperea meciului, în urma consultării reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal şi ai UEFA, unul dintre obiectivele avute în vedere a fost detensionarea situaţiei, astfel încât meciul să fie reluat în condiţii de siguranţă, fără a-i pune în pericol pe ceilalţi spectatori şi de a nu se lua decizia anulării jocului sportiv. Astfel, jandarmii împreună cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal au intervenit imediat pentru a discuta cu membrii acestei facţiuni de suporteri pentru conştientizarea riscurilor asociate afişării mesajelor care incită şi pot crea o atmosferă tensionată în cadrul evenimentului sportiv şi riscului de a pierde meciul la ”masa verde”.

Menţionăm că, în urma consultării cu reprezentanţii UEFA şi cei ai Federaţiei Române de Fotbal, s-a hotărât de comun acord ca forţele de ordine să gestioneze această situaţie prin dialog, fără a fi nevoie de evacuarea persoanelor şi neexistând nicio solicitare din partea celor două foruri în acest sens. După evaluarea situaţiei şi obţinerea asigurărilor din partea suporterilor că astfel de comportamente nu vor mai avea loc, meciul a fost reluat în condiţii de siguranţă, fără a exista violenţe. Jandarmeria Bucureşti şi Federaţia Română de Fotbal îşi exprimă speranţa că astfel de incidente nu se vor mai repeta şi că fotbalul va rămâne un mijloc de bucurie şi unitate pentru toţi suporterii”, se arată în comunicatul Jandarmeriei, potrivit AS.ro.

La rândul său, Federaţia Română de Fotbal a reacţionat dur la finalul partidei cu Kosovo împotriva grupului restrâns din peluză care a afişat mesaje cu conotaţie politică şi a întrerupt meciul de pe Arena Naţională.

Meciul a fost difuzat pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

Cerere în căsătorie inedită la CM de Canotaj. După ce a fost medaliată de două ori, Magdalena Rusu a primit și un inel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x