Antena Căutare

Ce transmit reprezentanţii NATO despre resturile de drone găsite pe teritoriul României

Jens Stoltenberg susţine că NATO nu are niciun indiciu că resturile de drone găsite pe teritoriul României au fost cauzate de un atac intenţionat lansat de Moscova împotriva României.

Jens Stoltenberg a făcut declaraţii despre bucăţile de dronă căzute pe teritoriul României
Jens Stoltenberg a făcut declaraţii despre bucăţile de dronă căzute pe teritoriul României | Profimedia Images

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a vorbit în Parlamentul European, unde a spus că nu există niciun indiciu că resturile de dronă găsite pe teritoriul României au fost cauzate de un atac intenţionat al Moscovei, potrivit news.ro.

Aliaţii NATO, despre incidentul de la graniţă

"Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei şi aşteptăm rezultatul anchetei în curs", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în faţa. parlamentarilor europeni.

Stoltenberg a subliniat însă riscurile pe care le reprezintă atacurile aeriene ruseşti în apropierea teritoriului Alianţei Nord-Atlantice. "Aceasta demonstrează riscurile de incidente şi accidente", a spus el. "Indiferent de rezultat (al investigaţiei), ceea ce am văzut, desigur, sunt lupte şi, de asemenea, atacuri aeriene în apropierea graniţelor NATO", a punctat şeful alianţei.

Miercuri seara, purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White, a transmis că România a informat aliaţii NATO despre faptul că a găsit pe teritoriul său resturi de la o posibilă dronă în cadrul reuniunii de miercuri a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România.

Citește și: Ce preț are drona americană MQ-9 Reaper, doborâtă în Marea Neagră. Aparatul costă o avere

"Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România", a arătat reprezentantul NATO.

Potrivit observatornews.ro, iniţial oficialii români au dezminţit ferm incidentul. Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat discursul şi a precizat că o astfel de situație este inadmisibilă și reprezintă o violare gravă a integrităţii teritoriale a României.

Nu putem să facem afirmaţii care angajează statul român în baza unor supoziţii, trebuie să avem dovezi pentru asta”, a subliniat şeful statului. El a menţionat că ambasadorul României la NATO a fost însărcinat să-i informeze pe secretarul general al NATO şi pe aliaţi, lucru care s-a întâmplat chiar miercuri dimineaţă, la Consiliul Nord-Atlantic.”

Citește și: Femeie rănită în războiul din Ucraina, vedetă pe coperta unei reviste pentru bărbați. Cum arată pictorialul lipsit de inhibiții

Un român acuză că a fost înșelat de o chelneriță conaţională într-un restaurant din Roma: „Era zâmbăreață, frumușică”... Doi soți au făcut o descoperire bizară în pereți, la scurt timp după ce s-au mutat în casă nouă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x