Antena Căutare

Cutremur devastator în Turcia, 5,7 pe Richter

Cel puțin opt persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,7, produs în Turcia, duminică, la granița cu Iranul. Între victime sunt și copii. Cutremurul a fost unul de suprafață și s-a resimțit foarte puternic.

Cutremur devastator în Turcia, 5,7 pe Richter
cutremur Turcia | france24.com

Peste o mie de clădiri s-au prăbușit în zonele afectate și autoritățile se tem că există oameni sub dărâmături. Seismul s-a resimțit și în Iran, dar pentru moment, nu există informații că ar exista victime.

Cutremur neobișnuit în România, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ce magnitudine a avut seismul și unde a avut epicentrul

Printre victime se află și și 3 copii din Van, oraș situat la granița Turciei cu Iranul, a anunțat ministrul de Interne turc, Suleyman Soylu.

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a spus că opt dintre răniți au fost transportați la spital în stare critică. Autoritățile spun că zeci de oameni sunt prinși sub dărâmături, notează Euronews, scrie Antena3.

Potrivit presei turce, peste 40 de localități au fost afectate de cutremur.

Iran și Turcia sunt printre țările cele mai predispuse la izbucnirea de cutremure din lume. Luna trecută, un alt seism puternic, de 6,5 pe Richter,a lovit Turcia, în urma căruia mai mult de 40 de persoane și-au pierdut viața.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a trecut de 79.000, iar numărul deceselor 2.619, 27 fiind în afara Chine... Conservatorii cancelarului Agela Merkel, penalizaţi de alegătorii din Hamburg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x