Antena Căutare

De ce a murit, de fapt, Bruce Lee. Cercetătorii susțin că au descoperit cauza reală a morții legendei artelor marțiale

Legenda artelor marțiale a murit subit la vârsta de 32 de ani, iar de atunci oamenii au lansat tot felul de teorii în jurul decesului său. Acum, o echipă de cercetători crede că a identificat cauza reală. Ce au descoperit aceștia.

colaj
De ce a murit, de fapt, Bruce Lee. Cercetătorii susțin că au descoperit cauza reală a morții legendei artelor marțiale | Shutterstock

Starul suprem al artelor marțiale și al Hollywood-ului de la acea vreme, Bruce Lee, a murit la vârsta de 32 de ani, în vara anului 1973, în timp ce se afla în Hong Kong, potrivit dailymail.co.uk. O autopsie efectuată la vremea respectivă arăta că Bruce Lee ar fi murit din cauza unei reacţii hipersensibile la ingrediendul conţinut de un analgezic pe care l-a luat, potrivit okmagazine.ro.

Cu toate acestea, până în prezent, moartea lui Bruce Lee a continuat să ridice semne de întrebare, deoarece majoritatea dovezilor au lăsat loc de interpretări. Iată ce ipoteze au înaintat cercetătorii acum.

Citește și: Jason Statham, imaginile pe care puțini le știu. Cum arăta actorul când nu juca în filme și era înotător

Ce au descoperit cercetătorii. Ei susțin că au identificat adevăratul motiv al decesului legendei artelor marțiale

Moartea bruscă a lui Bruce Lee a fost un șoc pentru toată lumea, pentru că toți îl știau fără problemele de sănătate sau dependențe. Din acest motiv, au început să se nască tot felul de teorii în jurul morții sale suspecte. Unele dintre ele spuneau că legenda s-a intersectat cu gangsterii chinezi, care, în cele din urmă, i-au luat viaţa, în timp ce altele sugerau că a fost otrăvit, potrivit uneia dintre sursele menționate mai sus.

Însă, acum, o echipă de cercetători crede că a făcut adevărata descoperire cu privire la decesul lui Bruce Lee. Ei au publicat un nou studiu care sugerează că legenda ar fi murit, de fapt, pentru că a băut prea multă apă, potrivit publicației Capital.

Ei au afirmat că, după mai multe analize asupra ipotezelor din jurul morții lui Bruce Lee, au ajuns la concluzia că incapacitatea rinichilor acestuia de a procesa excesul de apă a fost fatală, potrivit ambelor surse menționate mai sus.

„Propunem acum, pe baza unei analize a informațiilor publice disponibile, că decesul a fost provocat de edemul cerebral datorat hiponatremiei”, au scris cercetătorii în studiul publicat în revista Clinical Kidney Journal, citat de dailymail.co.uk.

Citește și: Sharon Stone, primele dezvăluiri despre starea sa de sănătate. Ce diagnostic a primit, după ce a trecut printr-o operație greșită

Ce înseamnă hiponatremia, deficiența care dus la moartea legendei artelor marțiale, Bruce Lee

Hiponatremia apare atunci când aportul de lichide depășește capacitatea rinichilor de a le filtra din sânge, potrivit Capital. Studiul a transmis că există o serie de dovezi care sugerează că Bruce Lee a consumat multe lichide, combinate, se pare, cu canabisul, care crește setea, potrivit sursei menționate mai sus.

În plus, se pare că Bruce Lee renunțase la mâncarea solidă. Soția sa, Linda, a dezvăluit faptul că Bruce a avut, în perioada premergătoare decesului, o dietă pe bază de lichide, cu suc de morcovi și de mere.

Coform ipotezelor, în ziua morții sale, Bruce Lee ar fi avut dureri de cap și amețeli seara, după ce a fumat canabis și a băut apă. Apoi a luat Equagesic, analgezicul la care s-a speculat că a avut o reacție adversă. Ulterior, el a fost găsit fără suflare:

„În concluzie, Lee a avut mai mulți factori de risc care predispun la hiponatremie ca urmare a interferenței cu mecanismele homeostaziei apei care reglează atât aportul de apă, cât și excreția de apă”, au scris cercetătorii. „Am emis ipoteza că Bruce Lee a murit din cauza unei forme specifice de disfuncție renală: incapacitatea de a excreta suficientă apă pentru a menține homeostazia apei”, au mai spus cercetătorii.

Ironic este faptul că una dintre filosofiile de viață ale marii legende a artelor marțiale, Bruce Lee, a fost tocmai replica: „Fii ca apa!”, potrivit eva.ro.

Citește și: Kate Winslet, transportată de urgență la spital, după ce a suferit un accident de platoul de filmare. Cum se simte actrița acum

Cât a ajuns să coste un brad de Crăciun în 2022. Comercianții susțin că au oferte pentru toate buzunarele... Qatar a interzis consumul de alcool la Cupa Mondială de Fotbal 2022. Ce soluție a găsit, în schimb, producătorul de bere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x