Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:30Chefi la cuţite

De ce nu a fost activat sistemul RO-Alert în cazul cutremurului de noaptea trecută. Explicația lui Raed Arafat

Sistemul RO-ALERT nu a fost folosit de către autoritățile din România, noaptea trecută, pentru a-i avertiza pe cetățeni în legătură cu seismul de 5.2 grade pe scara Richter si multă lume se întreabă de ce nu a fost activat.

RO-Alert

RO-ALERT nu a fost conceput pentru a trimite alerte în caz de cutremur, iar asta pentru că sistemul nu poate detecta în prealabil vreun cutremur.

Acesta putea fi folosit de către autorități pentru a alerta populația în cazul în care existau probleme severe după cutremur, sau dacă există alte dezastre naturale, sau orice fel de evenimente care pot pune în pericol viețile oamenilor.

În concluzie, RO-ALERT nu a fost și nici nu va fi folosit vreodată pentru a ne anunța în prealabil în legătură cu vreun cutremur care are loc în România, deoarece tehnologia nu este suficient de avansată pentru a transmite mesajul în timp util.

De ce RO-Alert nu trimite avertizări despre cutremure. Explicația lui Raed Arafat

În 2018, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat susținea că ro-alert.ro, portalul de avertizare în situaţii de urgenţă, lansat oficial în luna septembrie a aceluiași an, nu va transmite alerte în caz de cutremur pentru că s-ar putea instala panica în rândul populației.

„Persoanele care ar primi acest mesaj în avans ar putea, instinctual, să părăsească locuinţa şi să fie surprinse de cutremur pe scări. Riscul să dai un mesaj cu 20 de secunde înainte cuiva care se află la etajul 10 este mare ca să-l prindă pe scara blocului"- spunea el.

Citește și:

Cutremurul de 5,2 grade ce s-a produs în România, în imagini filmate de o cameră de supraveghere! VIDEO

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro