Antena Căutare

10 pași pentru a-ți găsi apartamentul online

Găsirea unei locuințe perfecte este o adevărată provocare, însă metodele de căutare online ușurează foarte mult acțiunile viitorilor proprietari. Internetul a devenit cea mai accesibilă variantă pentru tranzacțiile imobiliare, iar platformele web pun la dispoziția cumpărătorilor oferte pentru toate buzunarele. Fotografii, indicații pe hartă, adresă exactă, facilități din apropiere, zone comerciale – anunțurile din piața online oferă informații până în cele mai mici detalii.

Găsirea unei locuințe perfecte este o adevărată provocare, însă metodele de căutare online ușurează foarte mult acțiunile viitorilor proprietari. Internetul a devenit cea mai accesibilă variantă pentru tranzacțiile imobiliare, iar platformele web pun la dispoziția cumpărătorilor oferte pentru toate buzunarele. Fotografii, indicații pe hartă, adresă exactă, facilități din apropiere, zone comerciale – anunțurile din piața online oferă informații până în cele mai mici detalii.

În cadrul website-urilor poți selecta criterii de căutare diverse, fără a mai pierde timpul cu anunțuri care nu sunt relevante pentru tine. Dacă plănuiești să îți cumperi un apartament, poți găsi varianta potrivită online urmând cei 10 pași de mai jos.

Stabilește un interval de prețuri

Platformele online îți oferă posibilitatea de a căuta un apartament în funcție de prețul pe care poți să îl oferi. În mod sigur, acesta este cel mai important criteriu, așa că stabilește-ți un buget real înainte de a începe căutările. Dacă optezi pentru un credit, cu atât mai mult trebuie să știi înainte cât te poți îndatora și care este suma maximă pe care o vei primi de la bancă.

Alege zona

Un website de imobiliare îți va genera foarte rapid toate anunțurile de apartamente de vânzare existente într-o zonă definită. Locația are legătură și cu bugetul tău, de aceea trebuie să găsești ceva accesibil pentru partea financiară, dar apropiat de locurile de interes. Ia în considerare cât timp îți trebuie să ajungi la serviciu, dacă există în proximitate un parc, unități medicale sau centre comerciale. De pildă, vânzarea de apartamente în București se poate face prin Storia, iar platforma îți oferă toate detaliile. În funcție de locuința selectată, poți alege să vizualizezi pe hartă ce mijloace de transport, parcări, restaurante, stații de alimentare, magazine sau instituții de învățământ sunt în apropiere.

Verifică rețelele sociale

Odată ce ai stabilit zona în care ți-ar plăcea să locuiești, află câteva detalii de pe rețelele sociale. Mulți dintre cunoscuții tăi ar putea locui în apropiere sau poate ai prieteni care au vizitat locația respectivă. Câteva postări în mediul online și discuțiile cu prietenii virtuali te vor ajuta să îți formezi mai repede o părere despre zona aleasă.

Începe căutarea unui apartament online

Dacă ai pus la punct bugetul și ai stabilit zona, nu îți mai rămâne de făcut decât să demarezi căutarea efectivă a unui apartament. Pe lângă locație și preț, platformele online îți oferă posibilitatea de a restrânge afișările în funcție de suprafața dorită sau numărul de camere disponibile. Pe măsură ce găsești apartamente convenabile, salvează-le la favorite pentru a le compara mai târziu. În mediul online, este foarte simplu să găsești o locuință conform cerințelor tale. Poți gestiona căutările selectând etajul dorit, starea apartamentului, numărul de băi, compartimentarea, anul construcției, particularități ori detalii despre infrastructura. Având toate informațiile necesare, îți va fi mai simplu să iei decizia finală.

Prioritizează facilitățile dorite

Chiar dacă o platformă web îți pune la dispoziție parametri de căutare specifici, este important să îți prioritizezi facilitățile în funcție de dorințe și nevoi. Ceea ce vrei se referă la lucrurile pe care speri să le găsești într-un apartament, dar de care nu ai neapărat nevoie. De exemplu, poate fi vorba de un sistem de alarmă sau o cabină de duș cu hidromasaj. Pe de altă parte, nevoile indică ceea îți trebuie în viața de zi cu zi, precum racordarea la sistemul de utilități. Totuși, este bine să te concentrezi pe ambele opțiuni și să creezi o listă cu priorități în ordinea preferințelor.

Solicită detalii suplimentare

În cazul în care ai stabilit deja un top 5 al apartamentelor potrivite pentru tine, încearcă să afli mai mult contactând proprietarul sau un agent imobiliar. Ai posibilitatea de a discuta prin mesaje sau la telefon, multe dintre platformele imobiliare oferind astfel de facilități. Întrebările tale mai detaliate, cum ar fi date despre nivelul de zgomot al clădirii, te pot ajuta să iei decizia finală.

Restrânge opțiunile și vizionează apartamentele

Odată ce ai finalizat cât de cât cercetările, este timpul să restrângi lista și să faci un tur al apartamentelor. Se poate întâmpla ca ceea ce este prezentat în online să nu corespundă întocmai cu realitatea. Așadar, inspectează atent apartamentul care te interesează. Pentru locuințele care nu te satisfac prea mult, dar vrei să le vezi din curiozitate, poți solicita un tur virtual dacă nu îți dorești să pierzi timpul vizionându-le personal.

Stabilește detaliile achiziției

În cazul în care ai găsit un apartament potrivit nevoilor și preferințelor tale, următorul pas presupune stabilirea detaliilor pentru achiziționare. Negociază prețul, verifică actele proprietarului și ale dezvoltatorului și asigură-te că totul este în regulă atunci când semnezi contractul.

Alege mobilierul

Dacă totul a decurs conform planului, acum urmează cea mai distractivă parte a achiziției unei locuințe. Totodată, este și solicitantă, dar cu siguranță te-ai gândit la mobilier din momentul alegerii compartimentării și suprafeței apartamentului. Pentru ca totul să fie mai simplu, comandă online mobila și accesoriile pentru amenajare și pregătește-te de decor!

Mută-te în noul tău apartament

Ei bine, ți-ai găsit un apartament perfect în mediul online, însă mutarea propriu-zisă nu mai poate fi realizată pe internet. Cel mult poți contacta online o firmă care să te ajute să îți muți lucrurile.

Achiziționarea unui apartament necesită un consum mare de energie și resurse. Este vorba de o investiție semnificativă, de aceea căutările durează destul de mult până la găsirea locuinței potrivite. Piața online îți facilitează contactul cu zona imobiliară, fiind mai ușor să îți concentrezi atenția pe ceea ce ai nevoie și mai puțin pe vizionarea aleatorie a apartamentelor disponibile la vânzare.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/man-in-red-long-sleeved-shirt-853151/

Liberty Steel a cumpărat activele ArcelorMittal din șapte ţări europene. Pe listă se află și combinatul siderurgic din G... Indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor, IRCC, a crescut la 2,63%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x