Antena Căutare

100.000 de romani, in pragul executarii silite? Ce spune "specialistul" in procese cu bancile

Cand vedem scheletele din dulapurile bancilor? Avocatul Gheorghe Piperea, cel care a lansat in Romania postdecembrista „moda” proceselor colective si care a castigat cateva razboaie mari impotriva unor banci, spune ca este inevitabil sa inceapa executiile silite. Vizati ar fi circa 100.000 de romani, care ar putea sa-si piarda casele, desi nici macar nu au garantat vreun credit cu casa. Singura scapare - legea falimentului personal, o lege fantoma, despre care vorbeste tot mai multa lume, dar care nu exista. Exista insa si o veste buna: cei mai multi dintre romanii care au un credit la banca pot beneficia de o micsorare a ratei lunare.

Care este stadiul proceselor colective pe care le asistati?

Sunt in momentul de fata zece procese colective care implica peste 2.300 de persoane. Din aceste zece procese, cinci au fost castigate. Pot spune asa: trei dintre ele au fost castigate in totalitate, doua contra Volksbank si unul contra Raiffeisen, iar celelalte doua au fost castigate partial. In acest moment am un scor de cinci la zero in meciul cu bancile. In urmatoarele luni vor intra la fond si celelalte cinci procese si, dupa toate probabilitatile, voi castiga si aceste procese, pentru ca s-a creat o anumita cutuma a instantelor - in principal este vorba despre Tribunalul Bucuresti - si este clar ca, asa cum s-au pronuntat pana acum hotararile, se vor pronunta si la celelalte cinci acțiuni. Mai mult decat atat, am observat in martie-aprilie ca sunt mai mult de 2.000 de procese in tara castigate aproape toate si am avut surpriza sa observ ca, desi este vorba despre instante diferite, de la toate tribunalele din tara, exista un punct comun al motivarii, care se repeta de fiecare data. Acesta este totodata si motivatia din actiunile mele. Pentru ca anul trecut ce am facut: am luat motivatia din actiunile mele si am pus-o pe site, pro bono. Astfel, timp de mai bine de noua luni nu am avut nici un semnal ca se intampla ceva cu aceste argumente pe care le-am facut publice, insa dupa acest timp am observat ca totul era preluat de avocatii din tara sau, pur si simplu , oamenii si-au facut ei insisi actiunile in instanta si astfel au castigat. Mai mult, argumentatia mea a fost preluata de judecatori pentru motivarea deciziilor.

Citeste tot interviul in Income Magazine!

foto: Income Magazine

Contra-oferta suedezilor la avioanele F16 second-hand: Gripen noi, in leasing sau cu plata in rate... Cursul BNR a urcat pana la 4,5694 lei/euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x