Antena Căutare

15.000 de lei pentru românii care au muncit în străinătate și se întorc în țară! Care este singura condiție pentru a lua banii!

Cetățenii români care au lucrat cel puțin trei ani în Italia pot cere, la întoarcerea în țară, o primă de instalare, conform legislației în vigoare.

Concret, prima de instalare poate fi cerută de orice român care a lucrat, pentru cel puțin trei ani, în alte state ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European, după cum se arată în Legea nr. 76/2002. Asta înseamnă inclusiv Italia.

„Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni”, este explicat în actul normativ, scrie avocatnet.ro.

În principiu, este vorba de o sumă de 12.500 sau de 15.500 de lei.

Conform prevederilor indicate, prima de instalare poate fi cerută la întoarcerea la domiciliul din România sau la noul domiciliu ori noua reședință, după angajarea în localitatea de domiciliu ori reședință sau în localitățile învecinate acesteia.

Salariile, în colaps! E oficial: Guvernul schimbă revoluția fiscală. Deciziile care afectează sute de mii de români... Vestea așteptată de sute de mii de români care trăiesc în mediul rural! S-au aprobat banii. Vor beneficia de peste 300 d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x