Antena Căutare

2010 - inca un an pierdut. Ce ne asteapta in 2011?

Desi s-a sperat mult, nu s-a rea­lizat mai nimic. Relansarea eco­nomica promisa in toamna anului 2009 nu s-a produs, masurile anticriza se lasa inca asteptate, iar sperantele intr-o revenire a econo­miei sunt tot mai mici. Iar anul viitor nu are semne bune decat la nivelul decla­ratiilor dinspre cele doua palate. Sin­gu­rele certitudini sunt continuarea ma­surilor de austeritate, inghetarea pensiilor si un nou acord cu FMI.

Inca un an a trecut aproape degeaba peste Romania. Un an marcat de austeritate, de cresterea TVA, de scumpiri, de scaderea soma­jului pe hartie, de reducerea veniturilor cu pana la 40% si de scaderea cu 10% a salariului mediu net, de discutii cu sefii FMI, de critici din partea Uniunii Europene, de dispute politice, de cateva greve si demonstratii si de multa dezamagire.

Decizii discutabile, masuri fara efect si legi con­troversate - ultima fiind cea a parte­ne­riatului public-privat, care anunta declan­sarea iminenta a procedurii de infringement - toate acestea n-au avut cum sa opreasca declinul general.

N-au iesit din criza nici firmele private - nici macar cele din IT, n-a iesit din recesiune nici economia, Romania fiind, cu exceptia Greciei, singura din UE in aceasta situatie. N-au mers afacerile nici la Bursa, cum poate sperau multi investitori.

Iar piedica pusa Romaniei de Franta si Germania la intrarea in spatiul Schengen, programata pentru martie 2011, a completat tabloul trist al acestui an. Un an bun din perspectiva Puterii, unul ratat privit din perspectiva cetatenilor si a mediului de afaceri.

Tot articolul, in Financiarul

Ialomitianu: Sustinem o “taxa de solidaritate” asupra averilor mari. Nu si asupra conturilor bancare... Leul a suferit o noua depreciere fata de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x