Căutare Live

25 mld. euro ar putea ajunge in bugetul de stat pana in 2025

Estimarea a fost facuta de 250 de experti pe probleme de transport si logistica. Romania poate deveni "poarta”de intrare in Europa a marfurilor din Asia.


Acestea ar fi principalele concluzii a peste 250 de experti prezenti la un seminar organizat de compania de logistica Archicom, European Gateways Platform, Dutch-Romanian Network, Camera de Comert Romano-Olandeza si PwC Romania. Strategia vine in acord cu noua politica a UE in do¬meniul comercial, care isi propune relansarea pietei unice, in special prin schimburi comerciale cu tarile emergente din Orientul Indepartat, precum China sau India.

Noua strategie urmareste posibilitatea de a spori competitivitatea Romaniei in Europa, prin transformarea Portului Constanta in centrul logistic al Europei Centrale si de Est. Practic, marfurile venite din Orientul Indepartat vor ajunge in Romania, iar apoi vor fi reexportate in tarile UE. „Daca va uitati pe statistici, deja exportam banane. Putem spune ca procesul de reexport a inceput in Romania.

Fluxurile comerciale est-vest sunt o realitate, cresc din ce in ce mai mult, iar Romania este situata geografic atat de bine incat nu poate rata aceasta sansa de a deveni un nod comercial important", a declarat pentru ,,Fin.ro" Costin Lianu, coordonator al Strategiei Nationale de Export din Ministerul Economiei.

citeste articolul complet pe Financiarul

Bicicletele Pegas au devenit o afacere de succes pentru patru tineri intreprinzatori... Competitivitate economica: Romania, pe locul 50 din 59 de state incluse in clasament...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri