Antena Căutare

3 idei de afaceri cu investiție redusă care pot avea succes în 2019

Multe persoane care își doresc o schimbare în carieră sunt atrase de domeniul antreprenoriatului. Acesta vine la pachet cu multe avantaje, dar și cu responsabilități pe măsură. Ca să ai succes, trebuie să pornești de la o idee bună, să o implementezi cu seriozitate și să te asiguri că îi satisfaci clientului nevoile, iar asta la un preț convenabil.

Multe persoane care își doresc o schimbare în carieră sunt atrase de domeniul antreprenoriatului. Acesta vine la pachet cu multe avantaje, dar și cu responsabilități pe măsură. Ca să ai succes, trebuie să pornești de la o idee bună, să o implementezi cu seriozitate și să te asiguri că îi satisfaci clientului nevoile, iar asta la un preț convenabil.

Nu întotdeauna avem însă destule resurse pentru a ne pune în aplicare planurile de viitor. Investiția pe care ți-o permiți pentru deschiderea afacerii este unul doar unul din factorii pe care trebuie să îi iei în calcul înainte să alegi un domeniu de activitate. De asemenea, e bine să știi că afacerile cu bariere de intrare mici, așa cum sunt cele pentru care nu ai nevoie de investiții mari, sunt de obicei caracterizate de concurență ridicată. Unul din lucrurile la care va trebui să te gândești înainte să începi afacerea este cum să găsești un echilibru între cele două: barierele de intrare și concurența. Iată trei idei din care te poți inspira dacă vrei să îți deschizi o firmă fără să faci investiții prea mari:

1. Magazin alimentar într-o zonă slab deservită

Magazinele alimentare nu sunt afaceri noi, dar sunt afaceri care funcționează. Important este să alegi chibzuit zona amplasării magazinului - un detaliu care face diferența între succes și eșec. Zonele cu concurență redusă, care sunt slab deservite, pot consta în cartiere rezidențiale noi, sate sau cartiere în dezvoltare de la marginea orașelor mari și medii. Ca investiții principale, ai nevoie de resurse pentru închirierea unui spațiu, mobilarea acestuia și dotarea sa cu aparate, atât comerciale, cât și fiscale.

De asemenea, vei avea nevoie de fonduri pe care să le aloci pentru cheltuieli ulterioare, cum ar fi plata salariilor și consumabilelor. Încearcă să faci bugete amănunțite înainte să demarezi afacerea. Include aici cât mai multe din necesități, chiar dacă au prețuri mici. Astfel, de la mobilier pentru comerț, la consumabile ieftine precum role autocolante și pentru case de marcat, totul ar trebui inclus în planul de afaceri și în bugetul de cheltuieli al firmei.

2. Un magazin online de dropshipping

Persoanele care au competențe în zona de comerț electronic sau marketing online, dar nu dispun de sume mari pentru investiții, pot opta pentru varianta unui magazin de dropshipping. Acest model de business a câștigat în popularitate datorită simplității sale și eficientizării proceselor. Practic, nu ai nevoie de un depozit sau de stoc, iar bunurile ajung direct de la furnizori la clienții tăi.

Bineînțeles, ca să ai succes în acest domeniu, cheia este să găsești furnizori de încredere, pe care te poți baza. Orice întârziere sau greșeală din partea acestora va fi asociată de client cu brandul tău și îți poate influența negativ afacerea.

3. Servicii de consultanță

Ca să începi un serviciu de consultanță, ai nevoie de expertiză și experiență într-un anumit domeniu de activitate. În funcție de domeniul ales, poți lucra cu alte firme sau cu persoane fizice. Posibilele servicii de consultanță includ consultanță în marketing, consultanță nutrițională și, mai nou, consultanță ecologică, pentru firmele care doresc să-și reducă impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Ia în considerare faptul că, pentru unele servicii de consultanță, ai nevoie de studii de specialitate și de o diplomă, așa cum e cazul celor fiscale sau juridice. Totodată, cu cât domeniul ales de tine are mai multă concurență, cu atât e mai bine să optezi pentru un serviciu de nișă, foarte bine specializat. Decât să faci de toate și să ai rezultate medii, mai bine devii un expert cunoscut, pe o chestiune bine definită.

Sursă foto: Shutterstock

Ultima oră! Cresc pensiile pentru toți pensionarii! Ministrul Muncii a făcut anunțul: ,,Vom implementa legea''... Euro scade azi! BNR Curs valutar 6 martie 2019. Cât costă euro astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x