4 meserii de viitor bine plătite în țară și în străinătate. Știai cât de căutate sunt?

 

Cu toții ne dorim o profesie  care să ne țină departe de grijile financiare, dar nu toți avem norocul acesta. În schimb, cei care lucrează în aceste domenii au un loc de muncă garantat în urmatorii 20 de ani.

Lumea este într-o continuă schimbare și o mulțime dintre profesiile care erau la mare căutare în trecut au dispărut. Dacă alegi meseria potrivită, însă, șansele să fii vreodată șomer sau să ai probleme financiare scad considerabil.

Este suficient să te uiți pe această ofertă de locuri de muncă pentru a te convinge ce profesii sunt foarte căutate în toată țara. În plus, după cum vezi, ai posibilitatea să afli și ce oferte există pentru tine în orașul în care locuiești. Iată care sunt meseriile de viitor, dar și foarte bine plătite în țara noastră și nu numai:

Cei care lucrează în acest domeniu sunt foarte căutați și vor rămâne în top în următorul deceniu

Specialiștii din IT sunt, în prezent, vedetele programelor de recrutare. Foarte căutați și foarte bine plătiți, cei care lucrează în această arie, și mai ales dezvoltatorii de software, sunt cei mai căutați specialiști în aproape toate companiile. Mai mult decât atât, tocmai pentru că aceștia sunt atât de puțini la număr în comparație cu oferta, unele companii oferă pachete salariale și de beneficii care i-ar putea face invidioși și pe unii directori de companii.

Salariile dezvoltatorilor de software la început de carieră se situează undeva între 3000 și 4.500 net de lei pe lună, iar programatorii cu experiență câștigă în medie între 8.500 și 9.900 de lei net pe lună. Este un venit mai mult decât suficient pentru un trai liniștit, iar această meserie va fi foarte căutată și în viitor.

Meseria care va fi căutată mereu

O altă meserie care a fost mereu căutată și va rămâne la fel de populară este cea de medic. De altfel și cei cu studii în domeniul farmaceutic vor fi foarte căutați, mai ales în zona de cercetare. Medicii câștigă câteva mii de euro în vestul Europei, încă din perioada rezidențiatului.

Este nevoie mereu de personal în domeniul medical, iar lucrul acesta nu se va schimba foarte curând. Este o profesie cu o răspundere mare, cu un nivel de stres ridicat, dar și cu o mulțime de recompense de ordin personal.

O profesie relativ nouă, dar care câștigă teren

O altă profesie de viitor este cea de specialist în marketing. Pentru că este vorba despre o profesie creativă, ea va fi căutată și peste decenii. Specialiștii în marketing au venituri medii la debut, însă pot ajunge la salarii foarte mari după câțiva ani. Mai mult decât atât, cei care lucrează în acest domeniu sunt căutați atât în România, cât și în alte țări.

Întotdeauna va fi nevoie de acești specialiști

Un domeniu cu o istorie îndelungată, dar care rămâne în continuare foarte căutat este cel al construcțiilor. Arhitecții, inginerii, dar și meseriașii vor fi căutați chiar și peste 20 de ani. De altfel, aceste profesii au fost mai mereu în topul celor mai căutate și bine remunerate în țara noastră și nu este de mirare că se mențin în top. Este un domeniu de viitor, dar care necesită și multă muncă, dar care poate aduce venituri frumoase si oportunitati nenumărate.

Desigur, acestea nu sunt singurele meserii de viitor, dar sunt, cu siguranță, alegeri foarte bună în ceea ce privește cariera. Care dintre aceste domeniu ți se pare cel mai atractiv?  

Sursa foto: Shutterstock

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe