Antena Căutare

4 milioane de euro amenda pentru trei firme din Romania care au fixat preturile ilegal

Consiliul Concuretei a amendat cu patru milioane de euro companiile Interfruct, Albinuta Shops si Profi Rom Food care au stabilit ilegal pretul de vanzare a legumelor si fructelor comercializate printr-o retea de supermarketuri, informeaza Mediafax.



"Intelegerile privind fixarea preturilor reprezinta o serioasa abatere de la principiul liberei concurente pe piata. Practic, prin aceasta intelegere Albinuta Shops si Profi Rom Food nu au avut posibilitatea de a reduce preturile de revanzare a legumelor si fructelor, ceea ce ar fi fost in beneficiul consumatorilor", a declarat intr-un comunicat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Acordul ilegal dintre Interfruct si Profi s-a derulat pe o perioada de un an, iar cel dintre Interfruct si Albinuta pe o perioada de 2 ani. Cele doua acorduri au avut ca obiect legumele si fructele proaspete, cu exceptia bananelor.

Consiliul Concuretei a amendat astfel irma Interfruct cu 1,8 milioane lei (aproximativ 400.000 euro), Albinuta Shops cu 2,6 milioane lei (600.000 euro) si Profi Rom Food cu 12,3 milioane lei (aproximativ 3 milioane euro).

Sursa: antena3.ro

Foto: sfin.ro

Leul a inregistrat o noua apreciere fata de euro... Si persoanele fizice vor plati TVA! Vezi conditiile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x