Contractul se refera la achizitionarea unor linii de productie si personalizarea cartii electronice de identitate pentru cetatenii romani, dupa cum scrie in anuntul postat in sistemul electronic de achizitii publice.
Valoarea estimata a contractului: intre 30 si 32 de milioane de euro, fara TVA, adica aproape 40 de milioane de euro in total. Potrivit Ordonantei de Urgenta 184/2008, incepand cu data de 1 ianuarie 2011, se introduce cartea electronica de identitate.
Potrivit intentiilor autoritatilor, noul act va arata la fel cu cele emise in majoritate tarilor membre ale Uniunii Europene. Cartea electronica de identitate este de tip smart card si contine date cu caracter personal, inclusiv date biometrice ale titularului, in format tiparit si/sau in format electronic, precum si elemente de particularizare si de siguranta", potrivit proiectului legislativ care reglementeaza introducerea acestui tip de act de identitate.
Termenul prevazut pentru introducerea cartii electronice de identitate, stabilit initial pentru 1 ianuarie 2003, a fost prelungit de mai multe ori de Guvern, pana la 1 ianuarie 2011. Ultima amanare a termenului a fost explicata de Guvern prin faptul ca introducerea cartii electronice de identitate este conditionata de modernizarea Sistemului National Informatic de Evidenta a Populatiei si ca platforma-pilot de constituire a sistemului informatic pentru emiterea documentului va fi realizata incepand cu 1 iulie 2010.
Sursa: Jurnalul National
Cazul Planorama: termenul de inscriere pentru recuperarea creantelor este 30 august... Mihai Seitan: "Salariul minim pe economie va fi cuprins intre 600 si 700 de lei"...